Kadınlar cinsel ilişki sırasında neden ses çıkarıyor?

Konu aslında hepimiz için çok tanıdık: Cinsel ilişki sırasında çıkarılan sesler. Araştırmacılar özellikle kadınların cinsel ilişki sırasında çıkardığı seslerin nedenlerini araştırdı ve ortaya çok şaşırtıcı sonuçlar çıktı. İşte kadınların cinsel ilişki sırasında ses çıkarmasının sebepleri...

Kadınlar cinsel ilişki sırasında neden ses çıkarıyor?
08 Şubat 2020 - 12:31 - Güncelleme: 09 Şubat 2020 - 11:41

Cinsel ilişki sırasında çıkarılan sesler ile orgazm arasındaki ilişkiyi çözmek isteyen araştırmacıların ilk yönelttikleri soru, bu seslerin orgazma bağlı istem dışı bir refleksten mi yoksa orgazmdan bağımsız olarak gelişen bir eylemden mi kaynaklandığına yönelikti. Bu sorunun aydınlatılabilmesi için cinsel açıdan aktif, yaş ortalaması 21 olan 71 heteroseksüel kadın üzerinde bir anket gerçekleştirildi.




2En çok ön sevişmede orgazm oluyorlar

En çok ön sevişmede orgazm oluyorlar 



Anketlerin sonuçlarına göre, kadınlar orgazma nasıl ulaştıkları sorusunun yanıtı olarak ilk sırada mastürbasyonu yerleştirdiler. İkinci olarak ise partnerleri tarafından uyarılmaları yanıtını verdiler. Oral seks, kadınların orgazma ulaşmasını sağlayan 3. seçenek olarak belirtilirken kadınların orgazm olmasını sağlayan yollar arasında en alt sırada penetrasyon geldi. İlginç olan ise kadınların en çok orgazm oldukları zamanın ön sevişme olması.




 

3Çıkarılan sesler zevkten değilmiş

Çıkarılan sesler zevkten değilmiş! 



Peki sesler kadınlar orgazm olduğunda mı ortaya çıkıyor? Cevap hayır! Araştırmacıların bulgularına göre kadınların çıkardıkları bu sesler, erkek orgazmı esnasında çoğunlukla erkek boşalmadan hemen önce ya da erkeğin boşalması sırasında meydana geliyor. Yani, kadınların ses formundaki tepkileri, kontrol edilemez bir refleks değil, tam aksine partnerinin davranışlarını manipüle etmek ve onun tatmin olmasını sağlamak için bilinçli olarak veriliyor.


​​​​​​​

4Kadınlar kendi zevkleri için değil, partnerleri için yapıyorlar

Kadınlar kendi zevkleri için değil, partnerleri için yapıyorlar 



Çalışmanın sonuçlarına göre, durumun farkında olsalar ya da olmasalar da kadınlar, seks sırasında kendi zevklerini ifade etmekten çok, partnerlerinin orgazm olmasına yardımcı olabilmek için ses çıkarıyorlar. Bu ise sekse dair aklımıza bazı senaryoların toplumsal olarak yerleştirilmiş olduğunu yani kafalarımızda cinsel ilişkinin idealize edilmiş bir formunun bulunduğunu ve partnerimizin de bizden bunları beklediği gibi fikirleri haklı çıkarıyor.


​​​​​​​

5

Konu üzerine yapılan bir diğer çalışmada ise hem kadınların hem de erkeklerin, partnerlerinin ideal ön sevişme ve ilişki sürelerine dair algılarının cinsiyetlere dair oluşturulmuş kalıplara, kendilerinin belirttiği bireysel cinsel arzulara oranla daha güçlü bir biçimde ilişkili olduğu belirtilmişti. Yani, cinsel ilişki sırasında kendi arzularını gerçekleştirme motivasyonu, halihazırda bulunmakta olan kalıplar söz konusu olduğunda geri plana itiliyor. Kadınların seks sırasında çıkardığı sesler de, bu doğrultuda erkeği tatmin etme düşüncesinden yola çıkılarak meydana geliyor.


​​​​​​​

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum