Kılıçdaroğlu ile Babacan görüşmesinin perde arkası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun liderler turunda görüştüğü DEVA Partisi lideri Ali Babacan “Önce kurallar ve yol haritası sonra aday”, “5 lidere cumhurbaşkanı yardımcılığı” isteklerini gündeme getirdi. İki liderin bu konularda tam mutabakat sağladığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ile Babacan görüşmesinin perde arkası
01 Ekim 2022 - 08:06

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 6’lı masanın ikinci tur görüşmeleri öncesinde yaptığı lider ziyaretleri önceki gün tamamlandı.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Sertaç Eş'in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Ali Babacan yaklaşık 3.5 saat süren görüşmede, “Seçim birlikteliği kurallarının önceden belirlenmesi”, “6’lı masanın yol haritasının adaydan önce açıklanması”, “Seçmenin karşısına hazır ve güven veren şekilde çıkılması” ayrıca “seçimde başarılı olunması durumunda parti liderlerinin mutlaka cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilmesi” gerektiğini Kılıçdaroğlu’na aktardı. İki lider arasında bu konu konularda “tam mutabakat sağlandığı” öğrenildi.

Öte yandan oluşturulacak yol haritasında 6’lı masada yer alan “Parti kadrolarının yeni hükümette alacağı görevlerin de önceden belirlenebileceği” kaydediliyor. Bu kapsamda, “DEVA Partisi’nin özellikle ekonomi yönetimine aday olacağı ancak İYİ Parti’nin de güçlü bir ekonomi kadrosu oluşturmaya çalıştığı” biliniyor. Kadroların belirlenmesi aşamasında “iki parti arasında bir rekabet oluşabileceğine” dikkat çekiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum