Korku testi: Seni en çok korkutan şey ne?

Korku testi: Seni en çok ne korkutur? Kendimizi daha iyi tanımak için ne kadar uğraşırsak uğraşalım, her zaman bir parçamız gizemini korumayı başarır. Ve bu gizemini koruyan yanınızı her zaman çözmek istersiniz.

Korku testi: Seni en çok korkutan şey ne?
18 Kasım 2022 - 09:53

Çoğu insan kendi kişiliğindeki bu gizli yanların yarattığı sorunları çözmek için psikologlara gidiyor. Bazı insanlarda burçları inceliyor ve ya kişilik testleri yapıyor. Korku testi: Seni en çok korkutan şey ne?

Kişilik tipinizi bulmak için bu testi yapabilirsiniz. Testi geçmek için 1 ana korku ve 2 küçük korku seçmeniz gerekir. Ana korku size asıl kişilik tipinizi gösterecek, diğer iki korku size ikincil kişiliklerinizi gösterecektir.

 

Test ederken kendinize karşı dürüst olmanın önemli olduğunu unutmayın. Ana korkunuz baskın kişiliğinizi küçük korkularınız da altta kalan kişiliğiniz ortaya çıkaracak.

Seni en çok ne korkutur?

Bir tane en büyük korkunuzu (ana korku), iki tane diğer korkularınızı (küçük korku) seçin. Daha sonra aşağıdaki analizleri okuyun.

  1. Kusurlu olmak
  2. Yalnızlık
  3. Başarısızlık
  4. Sıradanlık
  5. Kibir
  6. İhanet
  7. Hareketsizlik
  8. Zayıflık
  9. Çatışma

İşte sonuçlar:

korku

1- Mükemmeliyetçi kişilik

Düzenli olarak hata yaptığınızı hissediyorsunuz. Etrafınızdaki her şeyi mükemmel hale getirmeye çalışıyorsunuz. Siz her zaman son derece dakik ve çalışkansınız. Sizin bir işte için herhangi bir hata, yenilgiyle eşdeğerdir. İnsan yeteneklerinin sınırlı olduğu gerçeğini kabullenmelisiniz. Çocukken onaylanmadınız, bu yüzden eleştiri hala sizi incitiyor.

Mükemmellik için çabalamak ana ilkenizdir. Başarısız olunca da öfkeni bastırmak için çok fazla enerji harcıyorsun. Öfkenizi bastırmayı öğrenirseniz, sabrınız sizin gücünüz olabilir.

Başkalarının sizinle etkileşime girebilmesi için fikrinizi dinlemeli, eylemlerinizi onaylamaları, ancak daha fazla gurur duymamaları, dakikliğinizi ve dürüstlüğünüzü takdir etmeleri gerekir.

2- Yardımcı kişilik

Sen sadece diğer insanlar da iyi olduğunda iyisin. Eşsiz bir sezgiye sahipsiniz, bu yüzden başkaları için neyin iyi olduğunu çok az hatayla veya hiç hata yapmadan belirleyebiliyorsunuz. Sizin için asıl şey yalnızlıktan kaçınmaktır, çünkü başkaları için yaşıyorsunuz ve etrafta kimse yoksa, hayatın anlamı da yok oluyor. Sizi tek bir cümleyle karakterize etmek kolaydır: “Seviyorum, öyleyse varım.” Ancak başkalarına vermeye hazır olduğunuz her şeyi kendinize veremezsiniz. İşte bu sizin asıl sorununuz. Çocukken anne babanızın neye ihtiyacınız olduğunu tam olarak anlamamış olması çok muhtemeldir, bu nedenle terk edilmekten çok korkuyorsunuz.

Başkalarına olan sadakatiniz için takdir edilmeniz gerekir. Çevreniz, çabalarınızı önemsediğini düzenli olarak göstermelidir. Aynı zamanda, çevrenizdeki insanlar sizi kişisel niteliklerinizi geliştirmeye zorlamalıdır. Bu çok önemli. Aynı zamanda aileniz ya da yakın dostlarınızın sizin güvenlik açığınızı kapamaları ve sizden hiçbir şey saklamamaları önemlidir.

3- Savaşçı kişilik

Sen yalnızca iş ve eylem tarafından yönlendiriliyorsun. Hayatta ne istediğini bilen bir insansın. Hayatınızdaki herhangi bir duraklamayı, can sıkıntısı belirtisi olarak kabul ediyorsunuz. Uyum sağlama konusunda çok iyisin. Belki çocukken yaptıklarınız için övüldünüz ve yaptıklarınız için ödüllendirildiniz. Ama insan olarak seninle yeterince konuşmadılar bu nedenle sen de sadece hayatta başarılı olanların sevildiğini düşünüyorsun.

Hedefine ulaşmak için hiçbir yöntemi küçümsemiyorsun. Kendini sürekli başkalarıyla karşılaştırmak zorunda değilsin, ancak bunu her zaman yapıyorsun. İnsanların yaptıklarınızı takdir ettiğini bilmek sizin için çok önemli. İnsanlar sizi mesleki başarılarınızdan dolayı düzenli olarak tebrik etmeli.

4- Romantik

Normal bir hayat yaşamak size göre değil ve ılımlı duygular size göre değil. Sizin gibi insanlar her yerde güzellik, estetik ve özgünlük ararlar ve de en önemlisi duygularda yoğunluk ararlar. Periyodik olarak, yeni, daha iyi bir dünya hayal ederek hayal gücünüze saklanabilirsiniz. Yakın ilişkilerin asla sürmeyeceğini düşünüyorsunuz. Çocukken bir tür duygusal kırılma yaşamış olabilirsiniz. Derin bireyselliğinizin tanınmasından yoksunsunuz.

Romantikler yaratıcı olma eğilimindedir. Ancak sıradanlıktan kaçınmaya çalışırken, bunu başarmış olanları kıskanabilirsiniz. Bu kişilik tipi depresyona yatkındır. Ayrıca terk edilme korkusunu da iyi bilir. Çevrenizdeki insanların size olan sempatilerini ifade etmekten çekinmenize gerek yok. Hayatınızın herhangi bir anını benzersiz olarak görüyorsanız, duygularınızı da paylaşmayı öğrenmelisiniz.

 

5- Gözlemci

Bu kişilik tipi, kenarda durmak ve başkalarını uzaktan izlemekten çok daha rahattır. Her şeyi anlamayı ve her şeyi anlamayı seviyorsunuz ama aynı zamanda öne çıkmayı sevmiyorsunuz. Duyguların sadece sana ait olmalı ve onlara izinsiz müdahale eden hiç kimseye izin vermiyorsun. Çocukken muhtemelen yakınlıktan yoksun büyüdünüz. Ailen, kafanda olup biten her şeyi bilmek istiyormuş gibi geldi sana.

zamanını kıskançlıkla geçiriyorsun. Yeni insanlarla tanışmak ve düşüncelerinizi açık ve hızlı bir şekilde ifade etmekte zorlanıyorsunuz. Ayrıca, bu tür temsilcilere takım oyuncuları denilemez.

Çevrenizdeki insanlar, yeni şeyler öğrenme ihtiyacınıza saygı duymalı ve bilginizi paylaşmanız için sizi teşvik etmelidir. Sizi kararlar almaya zorlamamalı ve sizi yeni insanlarla zorla tanıştırmaya çalışmamalılar. Hele hele onlarla işbirliği yapmaya da zorlanmamalısınız.

6- Muhafazakar

Bir takımda nasıl var olacağınızı ancak net kurallara göre bilirsiniz. Kişi veya durumun sizin için güvenli olduğunu bilmeniz önemlidir. Ancak tüm kuralları güvenilir bir şekilde biliyorsanız, dağları yerinden oynatabilirsiniz. Sizin gibiler için hukuk önemli, net bir yapı gerekiyor. En ufak bir kuralı veya kanunu çiğnediğiniz için vicdanınız size eziyet edebilir. Belki de çocukluğunuzda ebeveynlerden biri yoktu veya size karşı çok katıydı ve ailedeki davranış kuralları bulanık ve belirsizdi.

Bu kişilik tipinin temsilcileri, kendinizi anlamakta ve hızlı bir şekilde karar vermekte zorlanıyorsunuz. Çevrenizin duygularınızla oynamasına veya arkanızdan konuşmalara tahammül edemiyorsunuz. Size karşı dürüst olmaları, ilişkinizin gerçekliği konusunda size sürekli güvence vermeleri önemli.

7- Maceracı kişilik

Sen gerçek bir serüvencisin. Bu türün temsilcileri gerçek oyunculardır, çok seyahat etmeleri, şanslarını denemeleri ve hızlı yaşamaları gerekir. Bu insanlar eylem ve çeşitlilik alanını genişletmek için düzenli olarak yeni arkadaşlar edinir. Bir hareketi yaparken sıkılırsanız, tereddüt etmeden yenisine geçersiniz. Başkalarının kederiyle empati kurmanız zor, insanların sorunlarını sizinle paylaşmalarından hoşlanmıyorsunuz. Çocukken, oyunda başkalarının acısını fark ettiniz ve onlardan saklandınız.

Bu tip insanlar kendi içlerinde aşırı bir rasyonelleştirme eğilimi geliştirirler. Her zaman her şeyi yapmak için yeterli zamanları yoktur, yakın ilişkiler kurmak zordur ve diğer insanları sabırla dinlemek zordur.

Etrafınızdaki insanların, derinlemesine araştırmaları zor olsa bile, yaptığınız her şeye sürekli ilgi göstermeleri ve sizi mümkün olduğunca az monoton bir şey yapmaya zorlamaları gerekir. Senin huzurunda her zaman iyi bir ruh halinde olmalılar ve asla ağlamazlar.

8- Lider

Zayıflığın tüm çeşitleri sizi çileden çıkarıyor ve onlara katlanamıyorsunuz. Ancak insanlar karakterlerini gösterdiğinde ve güçlerini ortaya koyduklarında onlara saygı duymaya başlıyorsunuz. Hiçbir şeyin kolay olmadığını ve tüm hayatınızın büyük bir savaş olduğunu düşünüyorsunuz. Başkalarına yardım etmekten hoşlanırsınız, ancak bazen bir zayıflık işareti olarak gördüğünüz hayır kelimesini söylemeyi de seçebilirsiniz. Çocukken sevgiden yoksundun ve kendini savunmak için tüm zayıflıklarını inkar ettin ve onların görünmesini engelledin.

Karakterinizin gücü için takdir edilmeniz çok önemlidir. Kendinizi dış dünyadan korurken, gerçek durumu takdir etmeyebilirsiniz. Sizinle iletişim halinde olan insanlar doğrudan konuşurlarsa, sözlerini tutarlarsa ve yaşam alanınıza saygı duyarlarsa memnun kalacaksınız.

9- Barışçıl

Bu tür insanların hem kendi içlerinde hem de çevrelerindeki dünyada uyum içinde olmalıdırlar. Her zaman herhangi bir çatışmadan uzaksınız çünkü taraf tutmayı sevmiyorsunuz. Açıkça tanımlanmış hedeflerle, herhangi bir baskı hissetmeden çalışmanız önemlidir. Ancak o zaman kendi hızınızda da olsa ilerleyebilirsiniz. Başkalarını kolayca anlayabilirsiniz, ancak kendinizi anlamanız çok daha zordur. Çocukken sakin olmak için sessizdiniz. Ayrıca kendinizi ifade etme fırsatınız da olmadı.

Bu tür insanlar öfkelerini mümkün olan her şekilde bastırırlar. Bu insanlar baze tatlılardan yada TV, alkol, iş, tütünden yardım alırlar. Son derece tembelsiniz ancak tembelliklerinizin üstesinden geldiğinizde hayatın sorunlarını doğru bir şekilde çözebilirsiniz.

 

Etrafınızdaki insanlar sizi hızlı karar almaya zorlamamalı, işi kendi hızınızda yapmanıza izin vermelidir. Çevrenizdeki insanlar sizinle daha fazla zaman geçirmeli ve bu eğlenceyi sevdiklerini göstermeli, ancak asla iyi niyetinizi kötüye kullanmamalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum