'Kötüler iyilere musallat olacak'

Resûlullah (s.a.a) ahir zaman alametleri hakkında buyurdu ki: “O zaman ihtiram kalkacak, günah kazanılacak, kötüler iyilere musallat olacak, yalan yaygınlaşacak, inat aşikâr olacak, fakirlik çoğalacak, zamansız yağmurlar yağacak”

'Kötüler iyilere musallat olacak'
15 Haziran 2021 - 09:41

Resûlullah (s.a.a.) ahir zaman alametleri hakkında Selman'a (r.a.) şöyle buyurdu:

"Ya Selman! O zamanda erkekler erkeklerle, kadınlar da kadınlarla yetinecek; evdeki kızlara kıskanıldığı gibi erkek çocuklara da kıskanılacaktır; erkekler kendilerini kadınlara benzetecek, kadınlar da kendilerini erkeklere benzetecekler; kadınlar eyeri olan bineklere binecekler, ümmetimden taraf Allah'ın laneti onların üzerine olsun!"

Selman dedi ki: "Ya Resûlallah, bunlar vuku bulacak mı?"

Resûlullah (s.a.a), "Evet, Allah'a and olsun ki, bunlar vuku bulacaktır. Kilise ve havraların süslendiği gibi camiler süslenecektir; Kur'ân'lar ziynetlenecektir; minareler yükselecektir; namaz kılanların safları, kalplerin birbirlerine karşı kin duymasına ve dillerin farklı olmasıyla birlikte artıp çoğalacaktır" buyurdu.

Selman, "Ya Resûlallah! Bunlar vuku bulacak mı?" dedi.

Resûlullah (s.a.a) buyurdu ki: "Evet, Allah'a and olsun ki, böyle olacaktır. (Ya Selman!) O zaman ümmetimin erkekleri altınla süslenecek, ipek elbise ve kaplanın postunu giyecekler.

Selman: "Ya Resûlallah! Bunlar vaki olacak mı?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, Allah'a and olsun ki bunlar vaki olacaktır. Ya Selman! O Zaman halk arasında fâiz yaygınlaşacak, gaybet ve rüşvetle muamele yapılacak ve din bırakılıp dünya tutulacaktır."

Selman: "Ya Resûlallah! Bu durum gerçekleşecek mi?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, ruhum elinde olan Allah'a and olsun ki, böyle olacaktır. Ya Selman! O zaman talak artacak, Allah için had (şer'i ceza) uygulanmayacak ve (bu işleriyle) Allah'a bir zarar dokunduramayacaklar."

Selman: "Ya Resûlallah! Bunlar vaki olacak mı?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, Allah'a and olsun ki, bunlar vaki olacaktır. Ya Selman! O zaman şarkı söyleyen kadınlar ve çalgı aletleri ortaya çıkacak ve ümmetimin kötüleri onların peşince gidecekler."

Selman: "Ya Resûlallah! Bunlar olacak mı?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, Allah'a and olsun ki, bunlar olacaktır. Ya Selman! O zaman ümmetimin zenginleri gezi, orta hallileri ticaret, fakirleri ise gösteriş için hacca gidecekler. işte o zaman bir grup insan, Kur'an'ı Allah'tan gayrisi için öğrenecekler, onunla şarkı için algılayacaklar, veled'üz-zinalar çoğalacak, Kur'an'la teğanni edilecek, dünya için birbirlerine düşman olacaklar."

Selam: "Ya Resûlallah! Bunlar gerçekleşecek mi?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, canım elinde olan Allah'a and olsun ki, böyle olacaktır. Ya Selman! O zaman ihtiram kalkacak, günah kazanılacak, kötüler iyilere musallat olacak, yalan yaygınlaşacak, inat aşikar olacak, fakirlik çoğalacak, elbiselerle övünecekler, zamansız yağmurlara uğrayacaklar, iyiliğe emretmek ve kötülükten sakındırmayı kötü sayacaklar, gerçek mü'min o zamanda cariyeden daha hor ve hakir olacak, Kur'ân okuyanlar ve ibadet edenler birbirlerini azarlayacaklar; oysa onlar gökler âleminde ercas ve encas (çirkef ve necis) olarak çağrılmaktalar."

Selman: "Ya Resûlallah! Bunlar gerçekleşecek mi?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, Allah'a and olsun ki, bunlar gerçekleşecektir. Ya Selman! O zaman zenginler fakirlikten korkacak; öyle ki fakir bir adam cemaatin arasında dolaştığında eline bir şey bırakan kimse bulunmayacaktır."

Selman: "Ya Resûlallah! Böyle bir zaman gelecek mi?"

Resûlullah (s.a.a): "Evet, Allah'a and olsun ki, böyle bir zaman vuku bulacaktır. Ya Selman! O zaman ruveybize insanlar söz sahibi olacaklar."

Selman: "Ya Resûlallah, anam ve babam Sana feda olsun ruveybize kimdir?" diye sorduğunda Resûlullah buyurdular ki: "Toplumun işleri hakkında konuşmaya liyakati olmayan (hakir ve ahmak) kimsedir. Çok geçmeksizin herkesin duyacağı bir şekilde yerden bir ses çıkacak, sonra yer içerisindeki altın ve gümüş hazinelerini dışarı çıkaracak ama (kıyamet yaklaştığından dolayı) insana bir faydası olmayacaktır..." (Bihar, c.6, s.306)

YORUMLAR

  • 0 Yorum