Özgür Demirtaş TOKİ sosyal konut projesi için noktayı koydu

Ekonomist Özgür Demirtaş’ta günlerdir tartışılan TOKİ sosyal konut projesi için bir takipçisinin yönelttiği soruyu cevapladı.

Özgür Demirtaş TOKİ sosyal konut projesi için noktayı koydu
17 Eylül 2022 - 13:02

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan TOKİ Sosyal Konut Projesi için merakla beklenen bir açıklamada bulundu.

13 Eylül’de açıklanan ve 14 Eylül’de başvuruları başlayan TOKİ sosyal konut projesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Her yıl enflasyon oranında artış geleceği ortaya çıkan projede konut fiyatları da Erdoğan’ın açıkladığı gibi olmadığı TOKİ Başkanı tarafından duyurulmuştu.

Ekonomist Özgür Demirtaş, Twitter’da bir takipçisinin “Yeni toki projesi ile ilgili bir açıklama yaparmisiniz Özgür bey, bu işe girmek mantıklımı?” sorusuna cevap verdi.

 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş şunları kaydetti:

 

“Sorunuz önemli bir soru. Bu soruya yanıt verebilmem için, ileriye dönük yapacağınız ödemelerin hangi oranda artacağını bilmem lazım. Örneğin ileride maaşınıza 100 birim zam yapılacak ama bu evlerin ödeme taksidine 150 birim yapılacaksa kötü, aksi durumda iyi.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum