Prof. Mehmet Ceyhan'dan tepki: Binlerce kişi ölsün demek!

Prof. Mehmet Ceyhan’dan PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına tepki: “Demek ki elimizde PCR testi kalmadı. Aylardır söylediğimiz hızlı tanı kitleri de alınamadı. Bu karar kesinlikler bilimsel değil. Omicron yayılsın binlerce kişi ölsün demek.”

Prof. Mehmet Ceyhan'dan tepki: Binlerce kişi ölsün demek!
16 Ocak 2022 - 10:17 - Güncelleme: 16 Ocak 2022 - 10:19

Prof. Mehmet Ceyhan’dan PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasına tepki: Binlerce kişi ölsün demek!

Aşısızlara getirilen PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı. Böylece, seyahat, etkinlik, iş yeri ve okullara yönelik test zorunluluğu kalkmış oldu.

 

12 Ocak Çarşamba günü yapılan Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar Sağlık Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığı’na gönderildi. Seyahat, okul ve iş yerlerinde aşısızlardan PCR testi istenmeyecek.

“Binlerce kişi ölsün demek”

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Prof. Mehmet Ceyhan kararın açıklanmasının ardından Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, “Demek ki elimizde PCR testi kalmadı. Aylardır söylediğimiz hızlı tanı kitleri de alınamadı. Bu karar kesinlikler bilimsel değil. ‘Omicron yayılsın, binlerce kişi ölsün’ demek.”

“Şu an test yapsak kesinlikle vaka sayısı 200 binin üstüne çıkar ama biz belli ki bu şekilde 60-70 binde tutacağız” diyen Ceyhan, PCR testi konusunda her ülkenin belli kapasitesi olduğunu ve belli koşullarda yapılabildiğini, bunun da bir sınırı olduğunu belirterek, “O yüzden gelişmiş ülkeler hızlı tanı testlerini yaygınlaştırdı” dedi.

Ne olmuştu?

Aşısız olanlara ve aşı sürecini henüz tamamlamamış olanlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı. Karara göre, seyahat, toplu etkinlik, kamu ve özel iş yerleri ile okullarda, aşısız ve aşı süreci tamamlanmamış kişiler için getirilen negatif PCR testi zorunluluğu tamamen kaldırıldı.

 

Sağlık Bakanlığı’nın aşısız ve aşı sürecini tamamlamayan kişilerin toplu alanlarda bulunması ve seyahat etmeleriyle ilgili genelgesi değişti. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 il valiliğine kararla ilgili yazı gönderildi.

Aşısız olanlara PCR testi zorunluluğu kaldırıldı!

YORUMLAR

  • 0 Yorum