Rusya'da seferberlik çağrısı İstanbul'a uçak biletleri tükendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Ukrayna’daki savaş yüzünden askeri kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkeden özellikle yurt dışındaki İstanbul, Erivan ve Tiflis gibi kentlere tek yön uçak biletleri tükendi.

Rusya'da seferberlik çağrısı İstanbul'a uçak biletleri tükendi
22 Eylül 2022 - 09:12

Putin’in açıklamasının ardından askerlik için yaşı tutanların yurt dışına çıkışına izin verilmeyeceği endişesiyle çok sayıda kişinin ülkeyi terk etmek istediği bildirildi.

Putin’in açıklamasından ayrı olarak Savunma Bakanı Sergey Şoygu, kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti.

 

Şoygu, kısmi seferberliğin profesyonel asker olarak deneyime sahip kişilerle sınırlı olacağını ve öğrencilerin çağrılmayacağı güvencesini vermişti.

Bununla birlikte “Google Trendler” verileri, Rusya’nın uçak bileti satın almak için en çok başvurulan web sitesi olan Aviasales’ta yapılan aramalarda aniden artış görüldüğünü ortaya koyuyor.

Aviasales verilerine göre, Rus vatandaşlarının özellikle vizesiz yolculuk yaptığı İstanbul ve Erivan’a tek yönlü uçuş biletleri çarşamba günü tükendi.

Moskova ve Tiflis arasındaki seferlerin de dolduğu belirtilirken, artan talep üzerine uçak biletleri fiyatlarında büyük yükseliş yaşanıyor.

 

Buna göre, Moskova ve Dubai arasında en ucuz bilet normal fiyattan beş misli daha fazla artarak 5 bin dolara ulaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum