Sandığın son damlasına kadar para akıtılacak

"Ekonomideki canlanma geçici olacak ve seçimden sonra kim gelirse gelsin; kaşıkla verilenleri kepçe ile geri almak zorunda kalacak"

Sandığın son damlasına kadar para akıtılacak
26 Eylül 2022 - 10:06

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, hükümetin seçime dek para biriktireceğini ve seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte bu paraları kullanarak "sahte refah" yaratacağını belirtti. 

Oğuz "Sandığın son damlasına kadar para akıtılacak" başlıklı bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"Öncelikle ücretler tırmandırılacak. asgari ücret için zaten yeni yılda yüksek zam sözü verilmişti. Halen bütçenin dörtte biri personel giderlerine harcanırken bu oran, seçim müjdeleriyle toplam bütçenin üçte birine çıkarılacak. Taban fiyatları ve teşviklerle tarıma; GSMH’nin yüzde 1’i, esnafa hibe ve kredi borcu aflarıyla 150 milyar lira, öğrenci kredi afları gibi konularda toplam 200 milyar lira, yeni nesil KGF’lerle 250 milyar lira bütçeden gidecek.

Seçime doğru tüketime imkân hazırlayıp büyüme rakamını zıplatmak ve sahte dahi olsa bir refah yaratmak… Sandığa ne kadarı yansıyacak bilinmez ama seçim ekonomisinin tüm imkanları, daha da yaratıcı müjdeler üzerinden kullanılacak. Ekonomideki canlanma geçici olacak ve seçimden sonra kim gelirse gelsin; kaşıkla verilenleri kepçe ile geri almak zorunda kalacak."
 
Yazının tamamı için tıklayın

YORUMLAR

  • 0 Yorum