Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir

Cinsel ilişki sonrası alışkanlıklar çok önemlidir.Seksten sonra tuvalete çıkmak enfeksiyon riskini büyük ölçüde azaltır.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir
25 Haziran 2023 - 12:24

Cinsel ilişkiden sonra iyi alışkanlıklar uygulamamak, bir erkeğin İYE, enfeksiyon ve mikropların yayılması riskini artırarak bazı hoş olmayan kokulara ve kaşınmaya neden olabilir. 

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 2

Cinsel bir deneyimden sonra cinsel organlarını yıkamak erkeklerin çok alışık olduğu bir durum değil.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 3

Ancak cinsel ilişki yaşadıktan sonra kendinizi uygun şekilde temizlemek önemlidir ve vurgulanması gerekir. Seks yaptıktan sonra uzmanlar, az miktarda spermin sünnet derisinin altına sıkışıp bazı enfeksiyon riskini artırabileceği konusunda uyarıyorlar.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 4

MAYA ENFEKSİYONLARINA DİKKAT 

Maya enfeksiyonları sadece kadınların endişelenmesi gereken bir şey değildir, çünkü cinsel ilişki sonrası kötü hijyene sahip olmak mikropları artıracaktır. Kaşıntı ve ağrı gibi semptomlarla birlikte hoş olmayan kokulara yol açacaktır.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 5

Peki cinsel ilişkiden sonra penisinizi yıkamanın doğru yolu nedir ve idrara çıkmak neden bu kadar önemlidir?

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 6

İLİŞKİ SONRASI CİNSEL ORGAN NEDEN YIKANMALI? 

Men's Health'den Dr. John Zampella, "Tıpkı bir kupayı parlatabileceğiniz veya rafınızdaki bibloların tozunu alabileceğiniz gibi, özellikle kullandıktan sonra penisinizi temizlemek önemlidir" dedi.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 7

Dr. Zampella sözlerine şöyle devam etti: "Penisinizi temizlemenin 'doğru' veya 'yanlış' bir yolu olmadığını söyleyebilirim, ancak bazı genel kurallar var. Seksten sonra, cinsel organı temizlemek, onu bir sonraki kullanım için hazır hale getirmenize izin verecektir."

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 8

İLİŞKİ SONRASI CİNSEL ORGANIN TEMİZLENMESİNİN EN İYİ YOLU 

Zampella'ya göre, bir erkek, tahriş edici maddelerin giderilmesine yardımcı olmak için penisini ılık suyla durulamalıdır. Herhangi bir bakteri veya yağlayıcı gibi diğer maddeleri çıkarmak için yumuşak bir sabun da kullanılabilir.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 9

Kullanılacak sabun türü söz konusu olduğunda, tahrişe neden olabileceğinden, parfüm veya boya içeren herhangi bir sabundan kaçınılması şiddetle tavsiye edilir.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 10

İLİŞKİDEN SONRA TUVALETE ÇIKMANIN ÖNEMİ 

Bir erkeğin penisinde idrar ve meni salgılayan bir üretra bulunur. Bakterilerden etkili bir şekilde kurtulmak için cinsel ilişkiden sonra idrar yapmak bunun dışarı atılmasını sağlar. Seksten sonra tuvalete çıkmak enfeksiyon riskini büyük ölçüde azaltır.

Seks sonrası yapmazsanız son ilişkiniz olabilir - Resim: 11

YORUMLAR

  • 0 Yorum