Senatör Graham: Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı

ABD’nin dış politika meseleleriyle ilgilenen Cumhuriyetçi Senatörlerden oluşan bir grup dün ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Beyaz Saray’da toplantıya katıldı. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği harekât sonrası ciddi tepkiler veren ve Türkiye'ye yönelik yaptırım teklifi sunan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham toplantının ardından "Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı" dedi.

Senatör Graham: Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı
14 Kasım 2019 - 09:38
CNN'de yer alan habere göre içeriğinin nasıl olacağı daha önce bilinmeyen senatörler toplantısı Trump tarafından çok istenmişti.  Toplantıya Cumhuriyetçi Senatörlerden Lindsey Graham, Jim RischTed CruzJoni Ernst ve Rick Scott katıldı. Toplantıda bulunan muhabirler tüm senatörlerin Erdoğan’a S-400 alımı ve Suriye konularında endişelerini aktardıklarını söyledi.

Toplantının ardından konuşan Graham, “Bu toplantının amacı Türk arkadaşlarımız ile bir Amerikan yurttaşlık dersi yapmaktı. Ve eğer yapabilirsek bu olumlu sonuçlanacaktır” dedi.

Senato’nun Dış İlişkiler Komitesi’ni yürüten Risch ise Türkiye’nin NATO üyeliğini vurgularken Texas Senatörü Cruz “Türkiye’nin Kürtlere yönelik bir operasyonda olmasını istemiyoruz” dedi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'nın ardından Kongre'den en ağır tepkiler Graham başta olmak üzere Trump'ın Kongre müttefiklerinden gelmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum