Şenol Güneş 'ayrılık' sessizliğini bozdu! "Bu kafayla ancak üç kağıtçı bulunur"

A Milli Takım'daki görevinden ayrılan Şenol Güneş, Hürriyet Yazarı Ertuğrul Özkök'e bomba açıklamalarda bulundu. Güneş "Bu kafayla teknik direktör değil ancak üç kağıtçı bulunabilir" diyerek sert çıktı.

Şenol Güneş 'ayrılık' sessizliğini bozdu! "Bu kafayla ancak üç kağıtçı bulunur"
11 Eylül 2021 - 12:16 - Güncelleme: 11 Eylül 2021 - 22:19

Türkiye A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Riva'da Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geldi. Toplantının ardından TFF, Şenol Güneş ile karşılıklı olarak yolların ayrıldığını duyurdu. Söz konusu kararın ardından ilk kez konuşan Güneş, “Namusumuzla geldik, namusumuzla gidiyoruz” dedi.

“ZATEN BAŞARISIZLIĞI KABUL EDİYORUM”

Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’le görüşme öncesinde Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’e konuşan Güneş, “Önce niye gideceğim ona karar verelim. Gittim, tamam geldi bir arkadaş ve başarısız oldu; ne olacak? Bu takımın hâlâ şansı var. Bu şansı da ben yarattım. Eğer suçluysam o 11 puanı da ben aldım” dedi.

“Ben futbolun bu derin sorunlarını konuşunca adam diyor ki; ‘mazeret uyduruyorsun.’ Hayır ben zaten başarısızlığı kabul ediyorum eldeki kadroyla. Ama ben bu kadroyla Hollanda ve Norveç’i yendiğimde demedim ki çok iyi iş yaptım... O gün de demedim, bugün de demiyorum. O gün de, bugün de neyi eksik yaptığımı yaşıyorum, söylüyorum” diyen Güneş, görevden alınma ihtimaliyle ilgili de şunları kaydetti:

“Görevden alınmam da bir yol. Federasyon yönetim kurulu benim görevime son verirse, hadi diyelim yaptı, sahi yaptı, sonra nasıl yapacak? Ben diyorum ki; ‘Gelin bunları konuşalım. Başkanla konuşurum, ne istiyorsa onu yapayım, yardımcı olayım.’ Ama sağlıklı bir şey olsun. Başkan da aynı şeyi söylüyor. Hadi ben ayrıldım, geldi biri başarısız oldu. Ne diyeceksin? Hocaya bak yarı yolda bıraktı...

“HESAP GÖRME PEŞİNDE DEĞİLİM”

Bundan bir ay önce de ben giderdim. Aynı şeyi söyledim, bir tablo yapıyorum. Bu tabloyu yaparken bana yarısında diyorsun ki; ‘Sen yapamadın git buradan.’ İyi tamam, yapamadım, belki boyayı döktüm, belki yanlış bir şey yaptım, ama düzelteceğim. Ayrıca yeni gelen ne yapacak? Aynı tabloyu o mu yapacak? Tablo onun mu olacak yani? En azından başarısızlığı ona mal edersin.  Ama ben böyle düşünürken bana derse ki; ‘Yönetim kurulu, seninle bunu yapamayacağız, baskı var, vs. var...’ O zaman onu da değerlendiririm. Ben bunu dinleyecek anlayacak bir adamım. Yoksa ben hesap görme peşinde değilim.”

“6-1’LİK MAĞLUBİYET...”

Hollanda-Türkiye maçına ilişkin de konuşan Güneş, şu görüşlerini aktardı:

“Doğrusu 6-1’lik mağlubiyet benim de kesinlikle sindirebileceğim bir şey değil. Oyuncularla da konuştum, bunu düzeltebilecek olan yine biziz. Benden sonra gelen de düzeltebilir, bana garanti versinler ben hemen bırakayım. Ben de size yardımcı olayım.”

“BU ÇOK ÇİRKİN BİR ŞEY”

Ayrılma ihtimali konuşulduğu sırada alacağı tazminat bedeli de gündem olan Güneş, konuyla ilgili, “Rakamlar üzerinden yazıldığı zaman sanki ben pazarlık yapıyormuşum gibi bir hava yaratılıyor. Bu çok çirkin bir şey. Benim gidip gitmemem parayla ilgili bir konu değil. Paradan daha önemli şeyler var. İtibarım var, federasyonu var, milli takım antrenörü var. Şimdi gidersem ne olacak? Bana para verdiler ayrıldım gittim mi olacak, yoksa, almadan mı gittim olacak? Konu bu mu yani?” diye tepki gösterdi.

“‘TAKTİĞİN İYİ DEĞİLDİ, OYUNCU SEÇİMLERİN YANLIŞTI’ DEYİN”

“Ha bana deyin ki; ‘Taktiğin iyi değildi, oyuncu seçimlerin yanlıştı’, bunlara saygı duyarım” diyen Güneş, devamında şunları kaydetti:

“Hep diyorum; eleştiri yapılacak. O zaman kamuoyunda da faydalı bir tartışma olur. Ama entelektüel arkadaşlarımızın yazdığı yazılar, insafsızlık çizgisini aşınca kamuoyunda nasıl bir hava oluşuyor? Birçok insan aradı. Bir örnek vereyim. Uzun zamandır görmediğim Mustafa Taviloğlu bile aradı beni. Demek o da rahatsız olmuş bu yazılıp çizilenden. Bana bir düşmanlık var gibi üzülmüşler.”

"BULURSUN AMA ÜÇ KAĞITÇI BULURSUN"

Şenol Güneş, Ertuğrul Özkök'ün "Bu psikoloji böyle devam ederse ileride teknik direktörde bulunamaz." şeklindeki ifadesine şöyle karşılık verdi:

"Bulursun ama üç kağıtçı bulursun. Benim işim kolay. Kişiliğim böyle olmasa, düzgün biri olmasam bu saygıyı görmesem, ‘Kovarsanız kovun bana ne’ desem ne olacak, ya da ‘Eyvallah, ben başka yere gittim’ desem. Kulüp buluyorsun ama kendini yenilemiyorsun. Ben 50 küsür senedir ayaktaysam birinin torpiliyle mi geldim? Bedel ödemeden olmuyor.”

“NAMUSUMUZLA GELDİK, NAMUSUMUZLA GİDİYORUZ”

Güneş, milli takımdan ayrılmasının kararlaştırılması sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Dün ne dediysem bugün de o. Dünkü görüşmede kalsın dediler. Bugün de ‘Git’ dediler. Namusumuzla geldik, namusumuzla gidiyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum