Sevim Arslan Flora'nın Öyküleri

Gürel Art Space 14 Aralık 2019 – 4 Ocak 2020 tarihleri arasında Sevim Arslan’ın 8. kişisel sergisi ‘Flora’nın Öyküleri’ne ev sahipliği yapıyor.

Sevim Arslan Flora'nın Öyküleri
15 Aralık 2019 - 12:36

Eserlerinde ağırlıklı olarak doğa ve insan ilişkisini ele alan Sevim Arslan, Roma mitolojisinde çiçeklerin ve baharın tanrıçası Flora’ya gönderme yaptığı güncel çalışmaları ile, doğanın güzelliğine ve insanın doğa üzerinde yarattığı geri dönüşü olmayan tahribata vurgu yapmayı amaçlıyor. Geçmişin sözcükleriyle yeni cümleler kurduğu dokumaları, ve Haiku benzeri sözcük dizilimleri ile adlandırdığı “mühür”lerle oluşturduğu düzenlemelere ve kadın figürüne yer verdiği gravür baskıları ile yalın estetik anlayışın izlerini süren sanatçı, son dönem işlerinde yeni malzemelerle iş birliği yapmayı sürdürüyor. ‘Flora’nın Öyküleri’ sergisinde, Arslan’ın 2019 yılında geri dönüşümlü malzemeden ürettiği el yapımı kağıtlar üzerinde gravür baskı ve doğadan ödünç aldığı çeşitli objeleri bir araya getirerek oluşturduğu karışık teknik çalışmaları ilk kez sergileniyor olacak.



Prof. Dr. Sevim ARSLAN



1987 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Sevim Arslan,  1990 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Sanatlar Bölümü’nde Yüksek Lisans programını tamamlamıştır.



2013 yılında Doçent, 2019 yılında Profesör ünvanı alan Arslan, halen Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’nde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.


Sevim Arslan.jpg
Türk Halı Sanatı ve Avrupa Dokumaları (Tapestry) alanlarında araştırmaları ve yayınları bulunan sanatçı, Dokuma Resim ve Özgün Baskı Resim alanlarında uluslararası ödüller kazanmış, 7 kişisel sergi açmış, Avrupa, Asya ve Uzak Doğu’da 10’dan fazla ülkede birçok karma sergi ve bienale katılmıştır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum