Sosyal medya günlüğü...

sosyal-medyada-olanlara-yetisebiliyor-musunuz

Sosyal medya günlüğü...
03 Ağustos 2019 - 09:40 - Güncelleme: 03 Ağustos 2019 - 09:45
Durmak bilmeyen magazin gündemlerine sahip bir ülkeyiz. Sosyal medya sayesinde her gün mutlaka şaşıracağımız ve 'acaba ne yapmaya çalışıyor' dediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz. 

Tuhaf tuhaf dans eden ve değerini gittikçe düşüren Hadise'ye mi üzüleyim, krizi fırsata çevirmeye çalışırken kendini rezil etmek için bin bir emek veren Ebru Polat'a mı, yoksa Rap’çilerin gereksiz yere birbirine girmelerine mi bilemedim. Çekirdek çitleyerek takip etmeye çalıştım mevzuyu ama cidden anlamadım. Ezhel ve Ben Fero neysede Norm Ender ne ara nereden çıktı anlayamadım. Şarkı iyi ama beğendim. 

Ergenliğimden beri Rap dinleyen biri olarak, beni bile Rap’ten soğutmayı başardılar. Tebrikler. Gerçi Rapçi Defkhan sayesinde tekrar ısınmaya başladım. Joker ve Kurşun ile ortak çalışması 'Son Kale' baya iyi olmuş. En azından gerçek Rap dediğimiz türden olmuş. Hafif kafa sallayarak ritim tuttum dinlerken. 

Bu Rap furyasından ve kavga gürültüden sonra biraz sakinleşmek adına İlyas Yalçıntaş 'Son Kadeh', Funda Arar 'Çık Aradan' ve Sıla 'Karanfil' şarkılarına adadım kendimi. Öyle hafif hafif, tam yazlık ve kafa yormayan türden nefis şarkılar.

Bazen ne varsa eskilerde var diyorum ama bu Youtube’ciler ve Rap'çiler eskileri eskide bıraktı sanki. Özellikle Youtube’de tıklanmalara bakınca, içim cız etmiyor değil. Koskoca Funda Arar’ın tıklanması 218 bin civarında. Emeklere yazık. Belki de kalite anlayışımız değişmiştir, bu konuyu biraz araştırmak gerek.

Tabi Youtube’cilerde ekmeğini kazansın, ona lafım yok ama değerli sanatçılarımızın yok oluşu beni üzmüyor değil. Belki de Sanatçılar bu Youtube işini biraz daha ciddiye alıp, farklı stratejilerle ilerlemeleri gerekecek. Yoksa cidden yakın zamanda piyasada göremekte zorlanacağız onları. 

Ha Youtube'ci demişken, Zeynep Bastik hanımefendiye değinmeden edemeyeceğim. Kendisini eleştirmeden önce biraz öveyim. Sesini, tarzını ve şarkılarını cidden beğeniyorum.

Yaptığı coverlar baya iyi ama aldığım istihbaratlara göre, kendisi baya kaprisli, konser verdiğinde insanlara kök söktüren ve çok zor bir insanmış. Sokak dili değimiyle müsait bir yerleri kalkmış diyebiliriz. Ayrıca konserlerde 24 yaş üstü sınırı koymuş kendileri. Çelik çocukla uğraşmak istemiyor sanırım dünya starı ablamız. 

Youtube’nin bir çok faydası var tabi, gizli yetenekler daha kolay seslerini duyurabiliyorlar ama bazen de karakteri oturmamış insanları çok fazla şişirdiğimiz de oluyor. Sonra birden ünlü oluyorlar ve oraları buraları ayrı oynuyor. Bu da tabi ki kolay yoldan elde edilen şöhretle alakalı bir şey ama neyse. Konuyu daha fazla derinleştirmek istemiyorum, yoksa işin için çıkamayabilirim..



Belemir Çelebi[email protected]@Belemircelebi

YORUMLAR

  • 0 Yorum