Sosyal Medya Yönetimi Neden Gereklidir?

Sosyal medyanın geçmişi çok eskilere dayanıyor. 90’lı yıllarla beraber emeklemeye başlayan sosyal medya; bilhassa 2000’li yılların sonlarında büyük bir atılım gerçekleştirdi. İlkokul arkadaşını bul sloganıyla ortaya çıkan ve geniş kitlelere yayılan Facebook; sosyal medyanın bugünlere geliş sürecindeki en önemli aşamalardan birisi olarak gösterilebilir. Facebook’u 2010’lu yıllar ile beraber popülerliğe erişen Twitter ve Instagram takip etti.

Sosyal Medya Yönetimi Neden Gereklidir?
01 Mart 2023 - 13:04

 

2023 yılının ilk günlerini yaşıyoruz. Sosyal medya; eskiye kıyasla farklı amaçlar doğrultusunda kullanılıyor. İnsanların yanı sıra markaların da sosyal medyadan yararlanmak adına ellerinden geleni yaptıklarını ifade edebiliriz. Bu gereklilik; ortaya sosyal medya yönetimi adında farklı bir kavram çıkardı. Birçok marka; bu hizmeti almak adına sosyal medya yönetimi fiyat araştırması yapıyor.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya; 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde önemli bir pazarlama aracı haline gelmiştir. Küçük, orta veya büyük olmasından bağımsız bir şekilde her markanın ürün ve hizmet tanıtımı için sosyal medya reklamlarından yararlandığını söyleyebiliriz. Sosyal medya reklamlarını özel kılan çok sayıda detay vardır. Bilhassa televizyon ve billboard reklamlarına kıyasla hem daha ekonomik hem de daha verimli olduğunu dile getirebiliriz. Sosyal medya reklamları sayesinde hedef kitleye en kısa sürede ulaşılabilir. Bunun yanı sıra, sosyal medya reklamlarının performansını ölçmek mümkündür. Bir başka deyişle, reklamların verimliliği öğrenilebilir. Bu husus dikkate alınarak reklam stratejilerinde birtakım değişiklikler yapılabilir.
Sosyal medya yönetimi; adından da tahmin edebileceğiniz üzere sosyal medya hesaplarının yönetilmesidir. Ancak, bu tür hesapların yönetiminin nasıl olması gerektiği konusunda farklı stratejiler izlenmelidir. Herhangi bir olumsuz ve acil durum karşısında yapılması gerekenler de sosyal medya yönetiminin içerisine dahildir. Ayrıca, marka tanıtım ve yönetimlerinin sosyal medya aracılığıyla nasıl yapılması gerektiği de sosyal medya yönetiminin önemli bir kısmını oluşturur.

Sosyal Medya Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Sosyal medya yönetimi; kendisi için ödenen parayı sonuna kadar hak eder. Faydalarından şu şekilde bahsedilebilir:
  • Her şeyden önce, hedeflenenden bile daha fazla kitleye ulaşılır.
  • Markalar; başarılı reklam faaliyetlerinin bir sonucu olarak, ürün ve hizmetlerini olabilecek en iyi şekilde tanıtırlar.
  • İçerik yönetimi; sosyal medyanın belki de en önemli kısmıdır. Özgün ve kaliteli içerikler hazırlandığı ve düzenli olarak sosyal medya hesabında paylaşıldığı takdirde markanın en kısa sürede geniş kitlelere ulaşması mümkün hale gelir.
  • Hedef kitleye ulaşmanın farklı avantajları vardır. Markanın ürün ve hizmetlerinden haberdar olan kişiler; tahmin edebileceğiniz üzere söz konusu ürün ve hizmetleri almak adına istekli olurlar. Satın alma davranışını gerçekleştirirler. Bu sayede, markanın kazançlarında ciddi bir artış olur.
Sosyal medya yönetimi fiyat seçenekleri çok fazla merak edilir. Bu noktada, fiyatların minimum asgari ücret maksimum ise 50 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini dile getirebiliriz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum