myPsikolog Güvenli mi?

İnsanların birçoğu myPsikolog hakkında yorumlar arıyor. Veya myPsikolog güvenli mi? myPsikolog Nedir? gibi soruları var. Bu kurumu araştırmaya başladık ve ilginç sonuçlara ulaştık. Şimdi sizinle de bu sonuçları paylaşacağız.

myPsikolog Güvenli mi?
01 Mart 2023 - 11:25 - Güncelleme: 01 Mart 2023 - 16:15


Öncelikle myPsikolog kelimesi nereden geliyor? myPsikolog “Benim Psikoloğum” anlamına geliyor. Burada kişiye özel psikolog konseptiyle hizmet sunuyorlar. Bu noktada ilk olarak sizi tanıyorlar ve sizi “sizin için doğru” olan psikologla çalıştırıyorlar. İnternet sitelerinde ise başarı oranlarının yüksek olmasını bu sebebe bağlıyorlar.



Peki Herhangi Bir Psikologla Çalışmak Yerine Size Özel Bir Psikologla Çalışmak Mantıklı mı?

Bu ilk bakışta mantıklı geliyor. Çünkü günümüzde artık her alanda kişiselleştirilme hakim. Fakat buna biz değil, kendilerinden destek alan insanların karar vermesi gerekiyor. Biz de çevremizdeki insanlara kendilerinden destek alıp almadıklarını sorduk. Kendilerinden destek alan 3 kişiye ulaştık. Ve kendilerine myPsikolog kurumundan destek alırken yaşadıkları süreci sorduk.

Sizce myPsikolog Güvenilir mi?

34 yaşındaki bir hanımefendinin söylediklerini aktarıyoruz: “Hayatta tesadüflere inanmam, tam ihtiyacım varken karşıma çıktılar. Ve kendileriyle ilk olarak ücretsiz bir görüşme gerçekleştirdim. Bu görüşmenin sonunda bana özel bir psikolog ismi söylediler. Sonrasında ya ne olacaksa olsun dedim ve kendilerinden 8 seanslık destek almak için ödeme gerçekleştirdim. Ödeme sonrası seanslarıma başladım. İlk andan itibaren psikoloğumun beni anladığını hissettim ve süreç sonunda problemimin büyük ölçüde üstesinden geldim.”

Görüşlerini paylaşmak isteyen 27 yaşındaki hanımefendi ise şöyle dedi: “Birçok psikologdan destek aldım. Genelde bu süreçler yarıda kaldı. Burada kurucuları Merve Hanımın samimiyetine güvendim ve sonrasında kendilerinden ücretsiz görüşme aldım. Burada görüşme sonunda bir psikologla randevu oluşturdular. Tabi süreçlerim şimdiye kadar hep yarıda kaldığından takdir edersiniz yüksek bir önyargım vardı. Süreç ilerledikçe fark ettim ki ben kendi sınırlı bilgimle psikolog araştırması yapıyorum. Evet birçok psikoloğu dinler ve birçok psikoloji kitabı okurum. Ama her ne olursa olsun hayatımı psikolojiye vermediğimden benim psikolog seçimlerim yanlış çıkıyor. Burada benim için uygun görülen psikologla anahtar-kilit ilişkisi yaşadık. Ben anlattıkça o doğru soruları sordu, o sordukça ben anlattım. Ve doğru bir şekilde problemimin üstesinden geldik. Kısaca ben myPsikolog’u öneririm.”

Son olarak kendilerinden destek aldığını söyleyen 64 yaşında olan bir hanımefendiye ulaştık. Bu hanımefendi ise durumu şöyle ifade etti: “İlk psikolog deneyimim olduğundan kişiye özel psikologla çalıştığım için mi memnun kaldım bilmiyorum ama ben süreçten memnundum. İleride farklı problemlerin için tekrar kendilerine müracat edeceğim.” dedi.


myPsikolog’dan Destek Alırken Güvende Miyim?

Bu sorunun cevabı için kendilerini resmi olarak araştırmaya başladık. myPsikolog kurumunun bağlı olduğu şirket “Mypsikolog Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi”. myPsikolog markasının marka tescilini de https://www.turkpatent.gov.tr üzerinden  sorguladık. Ve markanın bu şirkete ait olduğunu teyit ettik. Bununla birlikte Resmi Gazete’de yayınlarının olup olmadığıyla ilgili incelemelerde de bulunduk. Resmi Gazete’nin 10399. sayısının 1331. sayfasında kendileriyle ilgili daha detaylı bilgiye ulaştık. Bu da myPsikolog kurumunun resmi prosedüre uygun olduğu anlamına geliyor.

myPsikolog Kurucusu Kim Ve Güvenilir mi?
Sonrasında araştırmalarımıza kurumun kurucusu Psikolog Merve Yıldırım üzerinden devam ettik. www.psikologmerveyildirim.com web sitesi üzerinden ve www.instagram.com/degisimpsikologu instagram hesabı üzerinden kendisini doğruladık. Ayrıca bu araştırmamızda www.mypsikolog.com web sitesini ve çeşitli kaynakları da kullandık. Kendisi klinik alana yoğunlaşmış bir psikolog. Ve myPsikolog kurumunda yönetici olarak görev alıyor.

Destek alan kişilerden edindiğimiz bilgilere ve araştırmalarımıza dayanarak myPsikolog kurumunun güvenli olduğunu söyleyebiliriz. Başka bir inceleme de görüşmek üzere…
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Avukat Melike Acar
    1 yıl önce
    Press Türk dürüst haberin adresi. Tam da my psikoloğu araştırırken sizin haberinize denk geldim. Teşekkür ederim. mypsikologla çalışacağım