Spor yazarlarından Galatasaray-PSG maçı yorumu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda PSG'ye 5-0 yenildi ve Avrupa defterini kapattı. Spor yazarları, Fatih Terim ve öğrencilerini yerden yere vurdu.

Spor yazarlarından Galatasaray-PSG maçı yorumu
12 Aralık 2019 - 11:04 - Güncelleme: 12 Aralık 2019 - 19:42
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nun son haftasında Galatasaray, Fransa deplasmanında Paris Saint-Germain ile karşılaştı. Mücadele ev sahibi ekibin 5-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

Ev sahibine galibiyeti getiren golleri Icardi, Sarabia, Neymar, Mbappe ve penaltıdan Cavani kaydetti. Bu sonuçla Galatasaray, Avrupa'ya veda etti. Spor yazarları, maçın ardından Fatih Terim ve öğrencilerini topa tuttu.

Levent Tüzemen: Fatih Terim kendisiyle yüzleşmeli ve yabancı oyunculara dayalı kurduğu kadro mühendisliğinin iflas ettiğini kabul etmeli. Galatasaray yeniden yerli oyunculara yönelmeli. Yabancı oyuncuyu da alırken ismine değil iş ahlakına, aidiyet duygusuna bakmalı. Galatasaray'ın ruhundan yerli ve milli oyuncu kültürünü söküp tamamen yabancı kültürüne geçmek ağır hezimetler getirdi. En önemlisi Galatasaray "Kaybettiğinde de alkışlanan takım olmak" anlayışını yitirdi. Ben meslek hayatımda ruhunu kaybetmiş böyle bir Galatasaray'a hiç tanık olmadım.

Mehmet Demirkol: Daha hızlıydılar, daha güçlüydüler, daha iyiydiler. Fersah fersah... Çaresiz kaldık... Terim’in 90’ların başından itibaren ülkeye aşıladığı güven, tanıttığı korkusuz oyun, sistem, taktik zenginlik, bunları mumla arıyoruz 2 yıldır. Terim’in bu son dönemi, Terim öncesi dönem gibi. Kabul edilmiş ve mahkum olunmuş bir çaresizlik. Halbuki Terim bu mahkum oyunlara isyan ederek Terim olmuştu.

Serdar Ali Çelikler: O zaman futbolda da spiker İlker Yasin, "Dakika 1 gol 1" diye maç anlatırdı. Ya da "Daha kadroları saymadım" derlerdi. Maalesef futbolumuz 80'lere döndü. Galatasaray'ın PSG'yi yenmesi beklenmiyor. Ama bu kadar edilgen, bu kadar teslim olan bu kadar ezici derecede mağlubiyetler de üzerinde uzuuuun uzuun düşünülmesi gereken konular. Sadece G.Saray da değil. Takımlarımız Avrupa arenasında patır patır dökülüyorlar. Çünkü gerçekten 80'lere döndük.

Tugay Kerimoğlu: Teknik, taktik ve skor olarak bazı düşüncelerimizi paylaşabiliriz ama Galatasaray Kulübü'nün devre arasında bazı oyuncularla yolları ayırması gerekiyor. Olmuyorsa, zorlamanın bir anlamı yok. Emre Mor'u hepimiz kazanmaya çalışıyoruz. Her zaman onunla ilgili sözlerimizi dile getiriyoruz. Önce Emre'nin kendisi isteyecek. Dünya futbol piyasasında bir yere gelmek istiyorsa, bütün her şeyden vazgeçip sahaya konsantre olmalı. Bıkmadan çalışmalı, her şeyini ortaya koymalı. Olmuyorsa, vedalaşacaksınız.
 

Önder Özen: Ülkemizin en değerli hocalarının başında gelen Fatih Terim, en az takımı kadar formsuz, en az takımı kadar etkisiz bir görüntü verdi. Her maç öncesinde mücadelenin altını çizdi ama takım hiçbir zaman kavramsallaştırdığı şekilde oynayacak mücadeleyi ortaya koyamadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum