Kadınlar ne kadar sıklıkla cinsel ilişki ister?

Erkekler belki çoğu zaman o an için hazır olabilir. Peki ya kadınlar? Kadınlar ne kadar zaman sonra şehvetleniyor.. İşte cevabı..

Kadınlar ne kadar sıklıkla cinsel ilişki ister?
12 Aralık 2019 - 11:02
GQ Türkiye Editörü der ki...

Arılar yapar, tavşanlar yapar, erkekler ne zaman olsa yapar. Ama kadınlar mumların kokusu yeterliyse, çalan parçanın sözleri uygunsa yapar. Klişe ama doğru. Kadının nedene, erkeğin ise sadece bir yere ihtiyacı vardır.

Bir kıvılcım olması için, kadınların duygusal bir bağlantı kurmaya ihtiyaç duyduğu doğru. Araştırmalar her defasında, erkeğin libidosunun kadınlardan daha yüksek olduğunu söylüyor. Ama tabii bunda kadınların sosyal ve kültürel etkenlerden daha fazla etkilenmelerinin rolü de yüksek.

 

 

Kadın ve erkeklerin seks güdüleri üzerine yapılan araştırmaların ortaya koyduğu yedi kalıp, aşağıdaki gibi belirlense de istisnaların kaideyi bozmayacağı aklında bulunsun:

Erkekler daha fazla düşünür: 60 yaşındaki erkeklerin hepsi günde en az bir kere cinselliği düşünürken kadınların ancak dörtte birinin aklına gelir.

Erkekler daha hevesle arzular.

Kadınların eğilimleri erkeklerden daha karmaşıktır.

Kadınların arzuları, sosyal ve kültürel etkenlerden daha çok etkilenir.

Kadınlar arzularını tatmin için en dolaylı yolları seçer. Kadınları yönlendiren şeyler romantik fanteziler, duydukları, hissettikleri heyecanlarken erkekler için bu çok daha direkttir. Gördükleri bir vücut parçası, istemelerine sebep olabilir.

Kadınlar orgazma erkeklerden farklı ulaşır. Erkeklerde ortalama 4 dakikayken, kadınlarda 11 dakikadır; o da eğer ulaşabilirlerse.

Kadın libidosu ilaçlardan daha az etkilenir. Erkeklerin yaşadıkları cinsel sorunlara ilaçla daha kolay çözüm üretilebilirken, kadın libidosu erkeğinki kadar etkilenmez

Merve Baran - GQ Türkiye

YORUMLAR

  • 0 Yorum