Suudi Arabistan ambargoyu kaldırıyor, swap geliyor

Erdoğan-Selman görüşmesinin perde arkası:Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye uyguladığı ihracat ambargosunun kaldırılması ve yatırımların artırılması konusunda mutabık kalındı. İki ülke arasında swap anlaşması da gündemde.

Suudi Arabistan ambargoyu kaldırıyor, swap geliyor
24 Haziran 2022 - 10:04

Türkiye gazetesinde yer alan haber göre; Cumhurbaşkanlığı Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile önceki gün Beştepe'de yaptığı görüşmenin detaylarına ulaşıldı.

Selman ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesinin ana gündem maddelerinden biri, bu ülkenin Türkiye’ye uyguladığı örtülü ihracat ambargosu oldu. Ambargonun yakın bir zamanda kaldırılacağı öğrenildi.

Ziyaretin amacının ‘tam normalleşme’ sürecinin başlatılması olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanlığı kaynakları “Son yıllardaki krizin aşılması yolunda önemli adımlar atıldı. Tam normalleşme sürecine giriş yapıldı diyebiliriz. Bundan sonra amaç son yıllarda yaşanan krizden önceki döneme geçiş sağlamak. Bunun için temaslar sıklaşacak. Ziyaretlerimiz artacak” değerlendirmesini yaptı.

TIKLAYI. - Kaşıkçı davası sonrası ilk ziyaret; Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile Erdoğan görüştü; ortak bildiri yayımlandı

YORUMLAR

  • 0 Yorum