Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya

İşlenen suçlarda genellikle erkek seri katiller ve suç çeteleri adlarından söz ettirse de tarihteçok sayıda kadın mafya da var. Peki, bu kadınlar ne gibi suçlara karıştı? İşte, tarihin en ünlü 6 kadın mafyası...

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya
09 Mayıs 2024 - 10:39 - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 - 08:31
Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 1

MİLYARDER STATÜSÜNE ULAŞAN İLK GANGSTER: GRISELDA BLANCO 

Griselda Blanco en zengin gangsterlardan birisiydi ve milyarder statüsüne ulaşan ilk kişiydi. Bu kadar zenginleşebilmesinin nedeni 1970'li ve 80'li yıllarda Kolombiya'dan ABD'ye kokain kaçırmasıdır. Blanco, meşhur Medellín kartelinde üst sıralarda yer alıyordu ve bilinene göre 3 kocasının da öldürülmesinin emrini verdi.

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 2

Bununla beraber kendisi nadiren cinayet işliyor ancak 2 binden fazla kişinin ölüm emrini verdiği belirtiliyor. Blanco, özellikle kaçakçıların kokaini saklamalarına olanak sağlayan bir tür kadın iç çamaşırı geliştirdi. 69 yaşındayken Kolombiya'da motosikletli bir adam onu bir kasap dükkanının önünde vurarak öldürdü.

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 3

2. İNSAN KAÇAKÇISI RAHİBE PING

Gerçek adı Cheng Chiu Ping. Ping'e Çince’de kaçakçı anlamına gelen yılanbaş lakabı takıldı. Manhattan Çin Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir insan kaçakçısı çetesinin elebaşı olan Ping, Çin’den Amerika’ya 3 binden fazla yasadışı göçmen kaçırdı.

 
Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 4

Göçmenler, seyahat için 30 bin dolar ödemesine rağmen çoğu 100 günlük meşakkatli yolculukta hayatını kaybetti. Bu kaçakçılık girişimi Ping’e yaklaşık 40 milyon dolarlık servet sağladı. İnsan ticareti ve kara para aklama suçlarından yargılanıp hapse giren Ping, 65 yaşında hapishanede öldü.

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 5

3. İTALYA’NIN EN ÇOK ARANAN SUÇLULARINDAN BİRİ: MARIA LICCARDI

İtalya’nın en güçlü suç grubu olan Camorra’nın en büyük ailelerinden Secondigliano klanında olan Liccardi, Camorra’nın başına geçti. 1990’larda çoğu İtalyan gangster yakalanınca tüm iş kadınlara kaldığından Liccardi, tüm faaliyetlerin sorumluluğunu üstlendi; uyuşturucu kaçakçılığı, insan kaçakçılığı, fuhuş ve diğer çeşitli karlı ve yasa dışı uğraşlarla ilgili işleri organize etti.

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 6

Çatışan tüm rakip klanları üstün müzakere yeteneği sayesinde birleştirdi ve Napoli şehri mafya bağlantılı cinayetlere kısa bir süreliğine ara verdi. Yani, tüm klanları ortak hedef doğrultusunda birleştirerek daha da güçlendi.

 
Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 7

4. OTOYOL SOYGUNCUSU: ARIZONA DONNIE BARKER

Arizona Donnie Barker, güçlü bir gangster ailesinin lideriydi. Eşi George ile 4 çocukları vardı ve eğlence anlayışları ayrıntılı soygunlar gerçekleştirmekti. Yaptıkları soygunlar medyanın dikkatini çekti, otoyol hırsızlıkları ise zamanla çoğaldı ve cinayete de sebebiyet verdi.

(Fotoğraf temsilidir.)

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 8

Barker’ın çocuklarından Herman yakalanınca intihar etti ve geri kalan üç erkek çocuğu ile eşi hapse girdi. Oğullarından en küçüğü 1931’de serbest bırakıldığında tekrar annesiyle suç işlerken yakalandı ve çıkan çatışmada hem Barker hem de oğlu öldü.

Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 9

5. RÜŞVET KABUL EDEN POLİSLERİ KOVDURAN STEPHANIE ST. CLAIR

Stephanie St. Clair, Yasaklama dönemi Harlemi'nde düşük gelirli insanlara yarış atlarında kumar oynama yolunu sağladı. Bununla birlikte insanlar St. Clair için koşucu ve koleksiyoncu olarak çalıştığından, diğer yerel işletmelerden daha fazla iş olanağı sağlıyordu. Ayrıca yüksek mahkemede yargılanırken polis memurlarının önlemeleri gereken suçları önlemeyip rüşvet aldıklarını ortaya çıkardı.

 
Tarihteki en ünlü 6 kadın mafya - Resim: 10

6. ÜNLÜ MAFYA AL CAPONE SAYESİNDE YÜKSELEN: VIRGINIA HILL

14 yaşındayken evlendiği kocasını terk edip Chicago’ya giden Hill, orada garson ve dansçı olarak çalışırken mafyayla ilk kez ilişki kurdu. Suç alanındaki hayatına Al Capone’un muhasebecisi olarak başladı. Daha sonra görünüşünü kullanarak kara para aklayıcısı ve casus olarak tanındı.

Fotoğrafta Chicagolu ünlü gangster Al Capone, 19 Ocak 1931'de bir futbol maçında görülüyor. 

Vücudunu kullanarak erkeklerle anlaşma yapan Hill, Meksika’da eroin kaçakçısı ve mafia muhbiri olarak çalışmaya başladı. Aşırı dozda uyku hapından öldüğü iddia edilen Hill’in düşmanları tarafından öldürüldüğüne inanılıyor.

Odatv.com

 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum