Tarım zenginliğimiz

TÜİK istatistiklerine göre, 22 kalemden oluşan sebzedeki ortalama yıllık fiyat artışı (yıllık enflasyon) son bir yıllık maaş artışlarının beş katı, yıllık enflasyonun ise 5.18 katı oldu. Artık, mutfaklara yeterli sebze giremez oldu. Sebze ve meyveler pazarlarda seyirlik artık. Tüketiciler, yüksek sebze fiyatları karşısında gerçekten de çaresiz durumda.

Tarım zenginliğimiz
13 Nisan 2019 - 11:46 - Güncelleme: 13 Nisan 2019 - 11:59
Temel tüketim maddelerinden soğan ve patatesini bu ülke üretemiyor, ithal ediyor ve fahiş fiyatla vatandaşına satıyorsa biraz taşınıp düşünmek lazım, bu ülke nereye gidiyor diye!

En basitinden sevgili okurlar yıllardan beri bu ülke buğday ithal eder ve 1 milyar dolar üzerinde parayı her yıl buğday ithaline öderiz. Bu ülkede tüm tarım ürünlerini en kaliteli şekilde üretip ihraç etmek varken niçin ithal yolunu seçeriz Allah aşkına? Olay maalesef tamamen duygusal… En basitinden nohut… Şu an Niğde'de üreticinin elinde, depolarda 2 liraya nohut var. İthal lobisi 50 kuruşa getirip 18 lira fahiş bir fiyatla market raflarında satışa sunuluyor. 

Tamamen ithalat lobisine feda edilen bir Türk tarımı ve Türk milleti var. Bu ülkede ismi ve bakanı sık sık değişen Tarım Bakanlığının hiçbir kıymet-i harbiyesi yok maalesef...

Yeminle konuşuyorum herhangi bir eli nasırlı, eli öpülesi köylümüzü tarımın başına getiriniz daha iyi yönetim ortaya koyar, ülkeyi kalkındırır ve ithalata son verir.

Bir an evvel ithale dayalı yanlış tarım ve gıda politikaları ivedilikle terk etmeli, halkı ve kırsal kalkınma için doğru tarım ve gıda politikaları uygulamaya koymalıyız. Tarımsal üretim ve tüketim kooperatifçiliği teşvik edilip; yerli üretim ve küçük aile çiftlikleri her yönden desteklenmeli… Tarımsal KİT'ler ivedilikle tekrar hayatiyetine kavuşturulmalı.

Yıllardan beri İzmir'de Büyükşehir Belediyesi ile kooperatiflerin uyguladığı "yerelden kalkınma" projesi var. Bu proje her ile örnek olabilir.

İstedikten ve arzuladıktan sonra sevgili okurlar 1 yıl içerisinde bu ülke sadece ve sadece tarımdan ayağa kalkar. Bu millete ucuz fiyata tarım ürünlerini temin ettirmek dünyanın en basit işidir.

Tarım öyle bir zenginliktir ki; sıfır maliyetle devletin senyoraj geliri elde etmesini en kolay yoldan sağlar.

Alın "Milli Ekonomi Modeli" kitabını tarım çözümlerini okuyunuz.

Dünyada ekonomiyi tam manası ile bilen ve bu işin kitabını yazan sayın Prof. Dr. Haydar Baş beyefendiye icazeti verdiğimiz gün; zengin olduğumuz ve yüzlerimizin güleceği gün olacaktır.

Zenginlik, mutluluk, efendilik hiç de uzakta değil yanı başımızda…

Adem Birinci

Yenimesaj

YORUMLAR

  • 0 Yorum