Tesla, insansı robotlarının son halini paylaştı

Tesla, bir süredir üzerinde çalıştığı insansı robotlar ile ilgili bir video paylaştı. Bu video, Ekim 2022’de gösterilen prototipin hayli yol kat ettiğini gözler önüne seriyor.

Tesla, insansı robotlarının son halini paylaştı
19 Mayıs 2023 - 11:36

Elon Musk yönetimindeki Tesla, birkaç yıldır insansı robot projesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda; 2022’nin sonlarına doğru “Optimus” olarak adlandırılan ilk insansı robotun bir prototipi, tüm dünyaya gösterildi. Bugünse Elon Musk ve ekibi, Optimus’un geldiği son noktaya ilişkin bir video paylaştı.

Ekim ayında tanıtılan Optimus, o günün koşullarında pek de iyi bir performans sunamadı. Öyle ki robot, bir grup çalışan tarafından sahneye taşındı. Üstelik Tesla’nın ilk insansı robotunu yürürken de göremedik. Elon Musk, prototip aşamada olan robotun yürümeye hazır olmadığını söyledi. Ancak gelinen son nokta, bunların değiştiğini gözler önüne seriyor. Zira Optimus artık hem yürüyor hem de bazı işlevsel özellikler sunuyor.

 

“Tesla Bot Update” başlığı ile paylaşılan video, Tesla’nın insansı robot projesi için neler yaptığını da gözler önüne seriyor. Buna göre, insansı robotun çalışmasını sağlayan yapay zeka, gerçek bir insan tarafından eğitiliyor. Bu eğitim kapsamında sıradan bir insanın yaptığı her hareket, yapay zekaya saatler boyunca öğretiliyor.

Ayrıca bu robot, sahip olduğu kamera ve sensörler sayesinde çevre keşfi ve ezber de yapabiliyor. Tesla’nın insansı robotu henüz gerçek bir insandan çok uzak olsa da ilerleyen yıllar, bu durumun değiştiğini ortaya koyacak gibi görünüyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum