Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli'ye 'kurucu önder' tepkisi
: Babamın kabri başında asla ağza alınmaması gerekiyor....xzAK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Devlet Bahçeli’nin Abdullah Öcalan için kullandığı “kurucu önder” ifadesine itiraz etti. Türkeş, bu ifadenin özellikle babası Alparslan Türkeş’in mezarı başında dile getirilmesinden rahatsızlık duyduğunu belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan hakkında kullandığı “kurucu önder” ifadesine dikkat çekerek, babası Alparslan Türkeş’in mezarı başında bu tür ifadelerin kullanılmaması gerektiğini vurguladı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türkeş, Bahçeli’nin her bayramda Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etmesini “büyük bir vefa” ve “kadirşinaslık” olarak nitelendirdi. Ancak bu yılki Kurban Bayramı ziyaretinde Bahçeli’nin, PKK’nın kurucusu Abdullah Öcalan için “kurucu önder” ifadesini kullanmasına tepki gösterdi.
Türkeş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Devlet Hocamızın iyi niyetle babamın kabri başında telaffuz ettiği ‘Kurucu Önder Abdullah Öcalan’ sözleri, hakkında Türk yargısı tarafından kesinleşmiş terörist hükmü bulunan bir kişiyle ilgili yanlış algılara neden olabilir. Bu tür ifadelerin her yerde söylenmesi mümkün olsa da, tek bir yerde – babamın mezarı başında – asla kullanılmaması gerektiğini vicdani ve tarihi bir sorumlulukla dile getirmek zorunda kaldım.”
Bahçeli daha önce yaptığı bir açıklamada, PKK’nın lağvedilmesi çağrısında bulunurken, Abdullah Öcalan için alışıldık “terörist elebaşı” ifadesi yerine ilk kez “PKK’nın kurucu önderi” tanımını kullanmıştı.
Tuğrul Türkeş, açıklamasını kamuoyuna “kişiye özel bayram mesajı” olarak duyurdu ve “En derin saygılarımla, kamuoyuna duyurulur” ifadesiyle tamamladı.
YORUMLAR