Türkiye'de! Hangi varyantta hangi belirtiler var?

Eris varyantı 'Ölümcüllüğü gitti, virüs yaşamını sürdürmek istiyor çünkü...'

Türkiye'de! Hangi varyantta hangi belirtiler var?
19 Eylül 2023 - 11:16 - Güncelleme: 20 Eylül 2023 - 10:12

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldüğünü açıklaması üzerine Covid-19 yeniden konuşulmaya başlandı. Dünya genelinde de yaygın hale gelen Eris varyantı ve Pirolo varyantı vaka sayılarını hızla arttırıyor. Kafalarda ise aynı soru dönüp duruyor: Yeni bir pandemi mi geliyor? Kısıtlamalar ve kapanmalar olur mu? Tüm merak edilenleri uzman isimlere sorduk, şimdilik derin nefes almamızı sağlayacak çok önemli bilgiler aldık.

 

Dünya genelinde Eris (EG 5.1) ve Pirola (BA.2.86) varyantları gittikçe yaygın hale gelmeye başladı. Covid-19’u neredeyse tamamen gündemimizden çıkardığımız şu günlerde uzmanlar ülkemizde de vakaların arttığını söylüyor.

BAKAN KOCA AÇIKLADI: 9 KİŞİDE ERİS VARYANTI GÖRÜLDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da cuma günü yaptığı açıklama ile ülkemizde Eris varyantının tespit edildiğini duyurdu, “Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum