Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!
16 Haziran 2022 - 21:17 - Güncelleme: 17 Haziran 2022 - 08:20

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından oylar sayıldı ve Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi.

Gözden Kaçmasın

Son Dakika: Galatasaray Başkanı Dursun Özbekten yabancı sınırı ve yeni teknik direktör açıklamasıSon Dakika: Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten yabancı sınırı ve yeni teknik direktör açıklamasıHaberi görüntüle

MEHMET BÜYÜKEKŞİ TEK ADAY OLARAK GİRDİ

Bugün genel kurula gelen 219 delegenin 193'ünün imzasını alan Mehmet Büyükekşi seçime tek aday olarak girdi. Büyükekşi dışındaki Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın gibi isimler TFF'ye adaylık başvurusu yapmıştı ancak bugün seçimin yapıldığı otelde delege sayısının beşte biri kadar imza toplayıp seçim divan kuruluna vermeleri gerekiyordu. 62 sayıya en çok yaklaşan aday, Hüseyin Yangın oldu ancak o da 39 delege imzasında kaldı.

Bu gelişmenin ardından Mehmet Büyükekşi'nin seçime tek aday olarak girdi. 311 delegenin oy hakkı bulunduğu seçimde 219 delege oy kullandı. 

Gözden Kaçmasın

Son dakika: Trabzonspor tam 4 transfer açıkladıSon dakika: Trabzonspor tam 4 transfer açıkladı!Haberi görüntüle

OYLAMA SONUÇLARI

Başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi 219 delegenin kullandığı oyların 158'ini aldı. 51 oy geçersiz sayıldı. Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu ise 133 oy aldı.

BAŞKAN SEÇİLDİKTEN SONRA İLK SÖZLERİ

Zor bir göreve geldik. Omuzlarımızda Türk futbolunun ağır yükü var. Türkiye'de ve dünyada futbol zor günler yaşıyor. Ülkemizde marka değeri aşağı gitmiş durumda. Adil, güvenilir, dürüst ve şeffaf bir şekilde Türk futbolunun sorunlarını çözmeyi hedefliyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonunu iç ve dış denetime açmak istiyoruz. Hakemlerin değil futbolun kalitesinin konuşulduğu bir spor medyası istiyoruz. Federasyonun içinde ve dışında çalışmalar yapacağız. Altyapıyı doğru kurar ve güvenilir olursanız herkes size ilgi gösterir. Önce güven ortamını tesis edeceğiz. Hakem, gözlemci ve temsilci performanslarına el atacağız. Bütün kurulların istifasını isteyeceğim ve bu bir yıllık dönemde elimizden gelenin en iyisini yapmak için ben değil biz diyerek hareket edeceğiz.

İyi şeyler yapmak isterseniz Allah işinizi rast götürür. Futbola emek veren bütün paydaşların başkanı olacağım. Herkese eşit mesafede duracağız. birazdan yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Herkes takım tutabilir ama formaları kapının dışında bırakıp işe geleceğiz.

TFF BAŞKANLARI KAÇ OYLA SEÇİLDİ?

Hasan Doğan: 222
Mahmut Özgener: 202
Mehmet Ali Aydınlar: 201
Yıldırım Demirören: 221
Yıldırım Demirören: 214
Nihat Özdemir: 179
Mehmet Büyükekşi: 158

MEHMET BÜYÜKEKŞİ'NİN LİSTESİ BELLİ OLDU! İLK KEZ KADIN YÖNETİCİ...

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'nin yönetim kurulu aday listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez iki kadın yönetici de yönetim listesine yazıldı.

Büyükekşi'nin listesinde şu isimler yer aldı;

Asıl liste:

Yalçın Orhan
Nüket Küçükel Ezberci
Murat Aksu
Yusuf Günay
İdil Karademirlidağ Suher
Erman Kalkandelen
İbrahim Burkay
Alkın Kalkavan
Ramazan Üçdan
Müslüm Özmen
Hamit Altıntop
Ali Düşmez
Talat Papatya
Volkan Can

Yedek liste:

Murat Şahin
Özen Kuzu
Süleyman Kocasert
Habil Yazıcı
Abdullah Altınkum
İbrahim Özbay
Sidar Tunca
Alparslan Baki Ertekin
Cem Gün
İbrahim Gökhan Kasapoğlu
Aladdin Varol
Gökhan Özsavaş
Cengiz Erdem
Şevket Çelik

 

Son dakika: Türkiye Futbol Federasyonunun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi

 

ALİ KOÇ GENEL KURULA KATILMADI

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Ankara'da yapılan TFF Genel Kuruluna katılmadı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum