Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasındaki 4'lü zirve sona erdi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in ev sahipliğindeki görüşme, basına kapalı yapıldı

Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO arasındaki 4'lü zirve sona erdi
28 Haziran 2022 - 20:49

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve İsveç Başbakanı Magdalena Andersson arasındaki dörtlü görüşme sona erdi. Zirve 2 saat sürdü. 

Görüşmenin bitişiyle eş zamanlı olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye ile İsveç Dışişleri Bakan Yardımcıları düzeyinde siyasi istişare gerçekleştireceği duyuruldu. 

Madrid'de NATO Zirvesinin yapıldığı IFEMA Kongre Merkezi'ndeki dörtlü görüşmeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg katıldı.

Erdoğan Madrid Torrejon de Ardoz Askeri Havalimanı'na TSİ 16.25'te iniş yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Madrid temaslarında ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelmesi bekleniyor.

TIKLAYIN | NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den Madrid'deki dörtlü görüşme öncesi açıklama: Bugün tekrar görüşeceğiz, umarım ilerleme sağlarız

TIKLAYIN | Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO Zirvesi'nde hangi dünya liderleriyle görüşmesi planlanıyor?

TIKLAYIN | Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ve İsveç istişareleri yarın Ankara'da yapılacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum