Türkiye'nin bu köyüne pasaportla giriyorlar

Köy sakinlerinden Mükerrem Tuzcu da sınırın ikiye böldüğü yaşamları şöyle dile getirdi: “Sarpi köyünde birinci derecede akrabalıklarımız var. Halamın evi bizim buradan gözüküyor.” S

Türkiye'nin bu köyüne pasaportla giriyorlar
08 Haziran 2025 - 14:14 - Güncelleme: 08 Haziran 2025 - 20:57

Köyün içinden geçen dereyle fiilen ayrılan yerleşim yerinde, sınır çizgisinin insan hayatına nasıl dokunduğu somut şekilde hissediliyor. Aynı aileden bireyler, sınırın her iki yakasında yaşamlarını sürdürmeye devam ediyor. Sarp köyü muhtarı Yalçın Çakır, bu durumu şu sözlerle özetliyor: “Sülalemin üçte ikisi Gürcistan’da.” Akrabalarının çoğunun sınırın öteki tarafında yaşadığını belirten Çakır, yıllardır süren hasretin halen sürdüğünü ifade etti.

Köy sakinlerinden Mükerrem Tuzcu da sınırın ikiye böldüğü yaşamları şöyle dile getirdi: “Sarpi köyünde birinci derecede akrabalıklarımız var. Halamın evi bizim buradan gözüküyor.” Sınırların sadece fiziki değil, duygusal da etkiler yarattığını vurgulayan Tuzcu, karşı yakanın gündelik yaşamlarının bir parçası olduğunu söyledi.

Hasan Aytan ise çocukluğundan bu yana sınırın ikiye ayırdığı bir hayatın içinde büyümüş. Sadece babaannesinin Türkiye tarafında kaldığını anlatan Aytan, “Sınırlar ayırsa bile gönüller bir.” diyerek aradaki duvarların sevgi ve bağlılığı ortadan kaldıramadığını ifade etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum