Uzun İlişkiden Sıkılmamak İçin 4 Tavsiye

Pek çok insanın hayallerinin başında mutlu, sağlıklı ve uzun ömürlü bir birlikteliğe sahip olmak vardır. Ancak uzun vadeli ilişkilerin rutinleşmesi bayatlık tadı verir ve iki taraf da sıkılmaya başlar. Ardından çiftler aralarına duygusal mesafe koyarak heyecanlarını başkalarında arama isteği duyarlar.

Uzun İlişkiden Sıkılmamak İçin 4 Tavsiye
18 Mayıs 2020 - 11:59 - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 - 19:35
Peki uzun ilişkiden sıkılmamak ve bunların önüne geçmek için ne yapmak gerekiyor? İşte ilişkinizden sıkılmamanız için yapmanız gereken 4 tavsiye…



2Zaman ayırın


  •  


 

Zaman ayırın 



İşleriniz sizin için önemlidir bunun için yoğun çaba gösterirsiniz. Ancak bu durum ilişkinizin heyecanını azaltabilir. Birbirinize vakit ayıramamanız ilişkide sıkılmalara yol açabilir.




 



Abone Ol

Fairy’den 10. Yıl Çağrısı: Boşa Harcama 



Fairy Türkiye’deki 10. yılında, Gıda Kurtarma Derneği iş birliğiyle çok anlamlı bir projeye, Boşa Harcama projesine imza atıyor. Gıda Kurtarma Derneği yıllardır sürdürdüğü gıda kurtarma projeleri ile hali hazırda 330 bin aileye gıda yardımı yapıyor, Fairy ve Boşa Harcama projesi sayesinde gıda yardımı yapacakları aile sayısı 660 bine çıkaracak! (Sponsorlu içerik)




4




  • Bu nedenle ilişkinizi uzun kılmanın ve canlı tutmanın en önemli yolu birlikte olabildiğince çok zaman geçirmektir. Çiftler arasındaki paylaşım ancak böyle artırılır. Birbirinize vakit ayırın.




 

5Sorunlarınızdan kaçınmayın




  • Sorunlarınızdan kaçınmayın 



İlişkide taraflardan biri içine kapanıyorsa, sorunlarını anlatmıyorsa ve çözüm yolları için eşinden yardım istemiyorsa sıkılmışlık sinyal veriyor demektir. Birçok insan eşlerini inciteceklerini ve duygularının değişeceğini düşünerek sorunlardan kaçar. Ancak gerçek şu ki sıkıntıya yol açan sorunlar konuşulmadığında ilişki daha da kötü bir hal alır.




6


  •  


 

Bunun önüne geçmek için eşinize konuşmayı deneyin ona birkaç dakikası olup olmadığını sorun ve dürüst bir şekilde içinizde yaşadıklarınızdan bahsedin. Saldırgan olmayın. Cümlelerinizi özenle seçin. Böylece savunmasızlığı tetiklememiş olursunuz.




 

7Bireysel ve çift odaklı hobiler yaparak zaman geçirin


  •  


 

Bireysel ve çift odaklı hobiler yaparak zaman geçirin 



Sağlıklı çiftler birlikte her şeyden zevk alabilen kişilerdir. İlişkide hem zevk aldığınız etkinlikleri hem de birbirinizin ilgi alanlarını bulmak çok önemlidir. Siz de eşinizle spor, müzik, tiyatro gibi çeşitli ortak hobiler edinin ve bunlara bol bol vakit ayırın.




8Cinselliği ihmal etmeyin


  •  


 

Cinselliği ihmal etmeyin 



Aşkın en iyi aktarımı cinselliktir. Cinselliği bir kenara atıp olsa da olur olmasa da noktasındaysanız bu tatminsizlik ilişkinize sıkılmalara yol açacaktır. Bunu yapmayın. Bu konuda açık açık konuşun çünkü cinsel uyumu sağlamanın en iyi yolu konuşmaktan geçer.



Kaynak Fotoğraflar: iStock




YORUMLAR

  • 0 Yorum