Yapay zeka senaristleri korkutuyor: Hollywood dünyası harekete geçtiler

Gazeteci Sina Koloğlu yapay zekanın ne denli hayatımıza girdiği ve bunun endişe verici boyuta ulaştığını yazdı.

Yapay zeka senaristleri korkutuyor: Hollywood dünyası harekete geçtiler
22 Mayıs 2023 - 11:42 - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 - 08:15

Gazeteci Sina Koloğlu yapay zekanın Hollywood dünyasını harekete geçirdiğini yazdı. 

Koloğlu yazısında şu ifadelere yer verdi: 

'Yapay zeka senarist olursa'... ABD 'de senaristlerin örgütü WGA (Writers Guild of America) mayıs ayı başında grev kararı aldı. Şartların iyileştirilmesi isteniyor. Bu arada sorunların arasından sıyrılan bir başlık var; yapay zekanın endüstride giderek artan gücü ve yarattığı endişe. Senaristler bu tekniğin film ve dizi yazımına egemen olmasından endişeli. Time Dergisi 'Bugün yeni bir teknoloji olan yapay zeka, Hollywood'u bir kez daha alt üst etmeyi vaat ediyor. Yazarlar harekete geçti' diye yazdı. Teknolojinin, bir yazarın yerini alacak kadar gelişmiş olmadığı söyleniyor. Şu Dijital platform tekelleri ise bu teknolojinin yaygınlaştırılmasından şikayetçi değil. İşi bir de bizim sektörden senaristlere sordum. 

'ENDÜSTRİ YAPAY ZEKA'YA EMANET OLACAK' 

Sektörün iyi işlere imza atan senaristlerinden Meriç Acemi yapay zekanın şu an 'akla ilk geleni yazabilen bir yazar' olduğu kanaatinde; 'Alışılmış, hiç bir biriciklik içermeyen senaryolar. Bunların endüstride yeri var ve yapay zekaya emanet olacak gibi duruyor' diye durum tespitinde bulundu.


İYİ BİR YARDIMCI SENARİST OLABİLİR

Bu sektörün vazgeçilmez imzalarından biri Eylem Canpolat 'Henüz kendisi üretemiyor' diyerek şu yorumu yaptı; 'Şu an iyi bir yardımcı senarist olabilir. Hayal gücü zayıf, eski senaryolardan referans alarak yapıyor. Yaşam deneyimi ve hayal gücünü de kullanabilirse bir gün...'

YORUMLAR

  • 0 Yorum