Yayın krizinden çözüme doğru

TFF, Kulüpler Birliği ve yayıncı kuruluş beIN sports arasındaki naklen yayın ücretlerine ilişkin krizin yarın gerçekleşecek zirvede çözümlenmesi bekleniyor.

Yayın krizinden çözüme doğru
01 Ağustos 2019 - 08:56
Yayıncı kuruluş beIN Sports, 2016'da imzalanan sözleşmenin 2019 Türkiye’sinde geçerli olmasının ticari açıdan mümkün olmadığı gerekçesiyle, yıllık 500 milyon dolarlık anlaşmada iyileştirme istemiş, Kulüpler Birliği Vakfı, bu talebe karşı çıkmış, Nihat Özdemir başkanlığındaki TFF ise arada kalmıştı. Özdemir'in, Demirören döneminde kaybedilen 80 milyon dolarlık yayın davasını da başka kanallardan çözmek için proje ürettiği sızan bilgiler arasında.

Pazartesi günü yapılan üst düzey toplantı sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir'in, "Cuma gününe kadar tüm taraflar şartlarını zorlayacak, Türk futbolu hepimizin, gerekirse özveride bulunacağız. Ortak dilimiz futbol" dediği öğrenildi.

TFF yönetiminden Servet Yardımcı, Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, Mehmet Baykan, Selim Soydan gibi isimlerin de yayın krizinin çözülmesi için devrede olduğu öğrenildi.

Sezon 17 Ağustos'ta başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Demirören Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Türk futbolu için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Nihat Özdemir, “Türk futbolu için elimizden gelen bütün çalışmaları aralıksız olarak sürdürmekteyiz. Tabi buradaki en önemli konulardan bir tanesi, fikstürün çekilmesiydi. 17 Ağustos’ta Süper Lig ve diğer liglerimiz başlayacak” diye konuştu.

Türkiye’de artık daha çok futbol konuşulacak bir döneme gelindiğini söyleyen Özdemir, “Türk Milli Takımı’mızın Vodafone Park’ta 7 Eylül’de Andorra ile maçı var. Bu şekilde hem ligler hem de 2020 Avrupa Elemeleri için maçlar da başlamış olacak. Türkiye’de artık daha çok futbol konuşulacak bir döneme gelmekteyiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum