GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

DEAŞ operasyonları

06 Mayıs 2018 - 12:52

Suriye iç savaşı ile birlikte karşımıza çıkan büyük bir tehlike de DEAŞ oldu. Suriye’ye barış ve demokrasi getirmek yalanı ile yola çıkan emperyal güçler, Suriye topraklarında tarihin en vahşi ve kanlı terör örgütlerinden biri olan DEAŞ’ı “doğurttular!”

Bu kanlı örgütün kurucu ve besleyicileri ortalıkta pek görünmüyor ama DEAŞ, en fazla Türkiye’nin ensesinde soluklanıyor.

Suriye’de ve Irak’ta arka arkaya yapılan operasyonlarla, Rakka ve Musul’u kaybetmelerinden sonra küçük gruplar halinde Suriye’nin değişik yerlerinde savaşa devam eden DEAŞ’ın Türkiye’ye sığınan hücreleri herkesi korkutuyor.

Nerdeyse her gün DEAŞ’a yapılan bir operasyon haberiyle uyanıyoruz.

Yüzlerce haber birbirini kovalıyor.

Hangi birini sayalım:

“Terör örgütü DEAŞ'ın sözde "sağlık emiri" Kefah Basheer Hussain ve kırmızı bültenle aranan iki kişinin de aralarında bulunduğu 14 şüpheli, düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. Şüphelilerden 13'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.”

“Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığının koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince İzmir’in Konak ilçesindeki bir eve düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ'ın Deyr ez Zor ili ve çevresinden sorumlu sözde emiri Kasır El Haddavi ile örgüt elebaşları Münzir El Zübeyir, Muhammed ve Ömer Matar, “silahlı terör örgütü yöneticisi olmak” suçlamasıyla sevk edildikleri İzmir Adliyesinde alınan ifadelerinin ardından tutuklandı.”

“Irak’ta DEAŞ’a karşı başlatılan operasyonun ardından yasadışı yollardan Türkiye’ye kaçtığı belirlenen örgütün 4 ismi, el-Ithawy, Türk-Irak istihbaratının ortak çalışmasıyla yakalandı. Türkiye’de saklandığı örgüt hücresinde yakalanan El-Ithawy, 14 Şubat’ta Irak’a iade edildi.

El-Ithawy’in 8 Şubat’ta Türkiye’de yakalandığı ve 6 gün boyunca sorgulandığı öğrenildi. DEAŞ lideri Bağdadi’nin en yakın isimlerden olan el-Ithawy’in, DEAŞ’ın Irak din şurası liderliğini yaptığı, infaz ve idam fetvaları verdiği de ortaya çıktı.”

“İstanbul'da DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alınan ve terör örgütünün kentteki Tacik, Özbek, Uygur ve Kazak hücrelerinden sorumlu sözde emiri olduğu belirlenen "Azra" kod adlı A.K'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.”

“İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 7 ilçedeki 12 adrese düzenledikleri eş zamanlı operasyonlarda DEAŞ adına faaliyette bulundukları tespit edilen yabancı uyruklu 45 şüpheliyi yakaladı.Ekiplerce 2 ilçedeki 7 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda da 22 yabancı uyruklu kişi yakalandı.”

“İzmir'de sosyal medya üzerinden terör örgütü DEAŞ'ın propagandasını yaptıkları tespit edilen 10 şüpheli ve Eskişehir'de DEAŞ adına faaliyette bulundukları belirlenen 10 kişi yakalandı.”

“Kahramanmaraş'taki iki operasyonda 7, Bursa'da da 2 şüpheli gözaltına alındı. Bu iki ildeki operasyonlarda yakalanan 5'i Suriye ve 4'ü Irak uyruklu 9 şüphelinin işlemleri devam ediyor.”

“Şanlıurfa'da Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla E.H.'yi gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda Harran ilçesinde 2 kişi yakalandı.”

“Kayseri'de de "DEAŞ terör örgütü yanlısı faaliyet yürüttüğü" ve kentte ikamet ettikleri belirlenen yabancı uyruklu 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Yakalanan 8 şüpheli ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Bu kişilerin ikametgâhlarında dijital materyaller ile 35 bin lira bulundu.”

“Samsun'da ise DEAŞ'a yönelik operasyonda 2'si Irak, biri Suriye uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı.

“Nevşehir'de "terör örgütü DEAŞ üyesi olmak" suçundan aranan ve uygulama noktasında yakalanan Suriye uyruklu M.E.E. tutuklandı.”

“Sakarya'da da DEAŞ'a yönelik operasyonların ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden 2'si tutuklandı”.

Türkiye’nin neredeyse her yerinden DEAŞ operasyonu haberleri geliyor.

Karadeniz’den Nevşehir’e kadar her yere mantar gibi yayılmışlar.

Suriye’den gelen mültecileri kamplarda tutmak yerine, kontrolsüz ve denetimsiz bir şekilde, “bu ülke sizin, gezin tozun, yiyin için!” diyerek bütün Türkiye’ye dağıtanlar, Suriye’de DEAŞ’a yapılan operasyonlar sonrası örgüt mensuplarının kitleler halinde Türkiye’ye girmelerini engelleyemeyenler şimdi bir biri ardına operasyonlar yaparak DEAŞ’lıları topluyor.

Sorulması gereken soru,  “Bu DEAŞ emirleri, DEAŞ liderleri, DEAŞ militanları, DEAŞ sempatizanları” bu topraklarda ne ara üredi?” olmalı değil mi?

Muharrem Bayraktar Yeni Mesaj

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar