GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Usta boyacı aranıyor ilanı!..

27 Mart 2018 - 22:31

Uzaya astronot gönderemedik ama dünya tarihinde ölülerin mezardan kalkıp oy kullandığı tek ülkeyiz!.. Hiç bir seçim dönemi öncesi ve sonrası hatırlamıyorum ki; seçim hileleri tartışılmasın, gündemde olmasın. Yadırganacak bir durum var mı?.. Yook!.. Bu memleket nice değerler yetiştirmiş... Sülün Osman, Banker Kastelli, Banker Bako, Raki, Selçuk Parsadan, Jet Fadıl, Titan Kenan ve son günlerin en revaçta ismi Çiftlik Bank'ın tosunu Mehmet Aydın...

Caanım memleketim çok verimlidir. Yonca misali kes kes bitmez. Çok kısa zamanda yetişir uyanıkları ile kerizleri!.. O bakımdan 4 mevsim verimli bol ürün veren tarla gibidir. Asla ve kata nadasa bırakılamaz...

Yaklaşan seçimler öncesi tosun Mehmet Aydın ile birlikte yine seçim hilelerini tartışıyoruz. Ellerin adamları mektupla oy kullanıyor, biz parmak boyasının tekrar kullanılmasını gündeme taşıyoruz. CHP İstanbul milletvekili Ali Özcan, "seçimlerde parmak boyası geri gelsin"diye kanun teklifi verdi. Sanki, parmak boyasının kullanıldığı o günlerde seçimlere hiç hile hurda karıştırılmamış gibi. Özcan,"eğer AKP ve MHP, seçim güvenliği konusunda samimilerse kanun teklifimi hemen kabul edeceklerdir" diyor. Gülsem mi ağlasam mı?.. Herhalde Ali Özcan ölülerin mezardan kalkıp oy kullandığı günlerde ve hatta 30 Mart mahalli seçimlerinde yurt dışında tatil yapıyordu.

Benim adım tosun Çiftlik Bank'a para yatırana ko...n ülkesinde uygulanan bazı  seçim hilelerini şöyle bir hatırlamaya var mısınız?..

Mükerrer oy; En bilineni ve en klasiğidir. Mükerrer seçmen yazdırılması ile faaliyete konulur.

Hazır sandık yöntemi; Kimsenin müşahit göndermediği köyde sandık başkanını tek müşahidi olan parti bağlar. YSK'nın sonuçlarını tarayın çok böyle köyler bulursunuz. 400 seçmenli köyde 400 geçerli oy tek bir partiye gitmiştir.  Seçim günü ne hikmettir ki, o köyde bir Allah'ın kulu hastalanıp sandığa gitmemezlik yapmaz. Köyün seçmenleri o kadar bilinçli, tahsilli ve eğitimlidirler ki bir tane bile geçersiz oy çıkmaz. Sadece kimsesiz köylerde değil, aşiret ağalarının ve terör örgütünün hüküm sürdüğü bölgelerde de hazır sandık yöntemi uygulanır. Firesiz gelir oylar!..

Ahmet takan

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar