GÜNÜN YAZISI

GÜNÜN YAZISI

[email protected]

Yeni havalimanı 10 milyarlık erteleme mi istiyor?

02 Nisan 2018 - 09:24

Benim şansıma elektrik dağıtım şirketim Boğaziçi CK Elektrik… “CK” yani Cengiz ve Kolin… Grupta Limak da vardı .

Benim şansıma elektrik dağıtım şirketim Boğaziçi CK Elektrik… “CK” yani Cengiz ve Kolin… Grupta Limak da vardı. Ayrıldı. Tam elektrik şirketimi değiştirdim, ayağım uğurlu geldi şirket iflas etti! Tekrar geri döndüm mü Cengiz ile Kolin’e…

Arkadaş, elektrik borcunu bir gün geçirsem kapıda görevli… Hayırdır diyorum; “Kesmeye geldik” diyor. Yirmi dört saat geçmemiş! Zaten gecikince kallavi faiz geçiriyorsun. Yok ama onun derdi başka… Keseceği falan da yok ya… İşlemi yapacak ki bir sonraki ay bana 30 lira kesme-bağlama parası yapıştıracak!

* * *

Şu şansa bakın ki aynı gruplar üçüncü havalimanı alan konsorsiyumuniçerisinde… Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu…

Havalimanının bu yıl sonunda hizmete girmesi bekleniyor. İhale modeline göre, işletmeciler her yıl 1 milyar 45 milyon Euro devlete kira ödemesi gerekiyor.

Çıkan haberlerde Ortak Girişim Grubu “ilk iki yılın kirasını erteleyelim”demiş! Kira ödemeleri iki yıl kaydırılırsa ödemesi 25 yıl sonraya! Yoksa üçüncü yıl 3 milyar 135 milyon Euro ödemeleri gerekir. Sahi 2 milyar Euro’nun 25 yıllık faizi nedir?

Murat Muratoğlu Sözcü Gazetes

Devamını Oku 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar