FAHRİ VAR

FAHRİ VAR

VAR ODASI
[email protected]

UYUMSUZLUĞUN DURU VE GÜZEL YÜZÜ: ALARA TURAN

14 Eylül 2019 - 10:53

   Uyumsuzluğu doğuran nedenlerden biri de ilk çocuk evresindeki safi dürüstlük ile kılıfına uydurulmuş hayat arasında dengeyi kaybetmemizdir. Zira bugüne kadar saf duygularla hayatı algılamaya çalışan çocuk ebeveyninin teorideki dürüstlük telkini ile pratikteki uygulamalar arasında uyuşmazlığı anlamlandırmadığı yahut bunu sindiremediği durumlarda hayatı hunharca sorgularken kendisini de hırpalar. Yahut ders çıkarması kimisi zaman olumlu netice verirken kimi zaman da bir felaketin habercisi olabilir.

    Televizyon dünyamızdaki kurgusal gevşeklik arasından seçip izlediğim dizilerden biri “Kardeş Çocukları” idi. İçinde yaşadığı Brezilya dizileri seviyesindeki anne merkezli entrikalar karşısında içinde bulunduğu hayatı anlamlandırmaya çalışan kız rolü ile tanıdığımız Alara Turan sadece roldeki başarısı değil, yüzündeki duru güzellik ve bunu bakışlarına yansıtan duygu yönüyle de yukarıda bahsini ettiğim karakter için de biçilmiş kaftandı.

      Bu satırları yazarken bahsini ettiğim dizinin vizyona girip girmeyeceğinden emin olmayarak şunları ilave etmek isterim: Alara’nın çizdiği karakter dizinin ilerleyen bölümlerinde hayat karşısında yeteri kadar bilgi sahibi olmuş halde artık entrikaların nesnesi durumundan kurtulup ama daha olumlu ve daha düzeyli bir şekilde özne konumuna geçirilebilir.

        Yazımızı tamamlarken biyografisinden bilgi sahibi olduğumuz kadarıyla bugün doğum günü olduğunu öğrendiğimiz Turan’a nice sağlıklı mutlu huzurlu seneler dileyerek daha yakından tanıma adına kısaca hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Resim önizlemesi

 

     Alara Turan, 1995 yılında İstanbul’da doğmuştur. Eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır. Star Tv ekranlarında yayınlanan; kadrosunda Mehmet Aslantuğ, Ayça Bingöl, Afra Saraçoğlu, Nur Fettahoğlu, Furkan Andıç, Murat Daltaban gibi isimlerin yer aldığı Kardeş Çocukları dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşamakta ve Hayal karakterini canlandırmaktadır. (https://biyografi.kim/alara-turan/)

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum