Rusya'nın akıl almaz gelenekleri

Rusya, kültür çeşitliliğinin en fazla olduğu ülkelerden biri. Ülkede 150'nin üzerinde farklı halk bir arada yaşamaktadır. Hepsi kendi bölgelerinde kendi kültürlerini yaşatmaya çalışıyor. Bu yüzden listedeki gelenekler, ülkenin farklı bölgelerine göre değişiklik gösterebilir :) Düğünde gelin ve damada bir çörek verilir. İkisi de çöreği aynı anda ısırır. En büyük ısırığı kim koparırsa, ailede onun sözü geçeceği

Rusya'nın akıl almaz gelenekleri
17 Eylül 2017 - 11:30


Yeni doğan bebeklere gümüş kaşık verilir. Bunun bebeğe bereketli bir yaşam getireceğine inanılır.



Mezar başında içmek ölüye bir saygı gösterisi, ölenin yakınlarının acısını paylaşmak anlamına gelir. Hatta bunun için bazı mezarların başında tabure olduğu söylenir.



İçki kültürleri oldukça gelişmiş olduğundan bu konuyla ilgili birçok kuralları vardır. Örneğin içki tokuşturulduğunda, bir yudum içmeden masaya bırakılmaz. Bunu büyük bir ayıp olarak görürler. Ayrıca boş içki şişeleri de masanın üstüne konulmaz. Bunun da bereketi kaçıracağına inanırlar.



İklimi soğuk olduğundan yemek kültürlerinin büyük bölümünü çorbalar oluşturur. Borsch adında geleneksel bir pancar çorbaları vardır.



Pencerelerin dış dünyayla bir bağlantısı oluğuna inanırlar. Bu sebeple pencereden tükürmez, kedi bırakmaz, su dökmezler. Vaftiz edilmeden ölen bebeklerin cenazelerini ise pencereden çıkarırlar.



Rusya'da aile büyüklerinin isimleri yeni doğanlara verildiğinden isim çeşitliliği oldukça azdır.



Noel Baba kültürleri diğerlerinden biraz farklıdır. Noel Baba'nın 'Snegurochka' adında mavi elbiseli bir torunu vardır. Bu Kırgız kültüründeki Aya Ata ve Kar Kız figürlerine benzetilir.



Trafik kazasında ölen biri için yakınları, düzenli olarak kazanın meydana geldiği yere çiçek bırakır.



Erkeklerin dudak dudağa selamlaştığı bilgisi yanlış. İnsanların yanılgıya düşmesinin sebebi bu fotoğraf olmuş.



Tokalaşmaya önem verirler. Eldivenle asla tokalaşmazlar. Aynı şekilde kapı eşiğinde de, iki taraf eşiğin aynı tarafında olacak şekilde tokalaşırlar.



Vatan için savaşanlara çok fazla değer verirler. Zafer bayramları onlar için çok önemlidir. Ayrıca bir erkek bayramı olarak da bilinen "Vatan Savunucuları" bayramları da vardır.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum