3 Haziran'da AKP'yi korkutan asıl gerçek: Ya Milletvekili seçimi olsaydı..

TürkiyeGündemi Özel Haber - Polimetre, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 59 kat fark atarak kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Genel Seçime göre hesaplamasını yaptı.

3 Haziran'da AKP'yi korkutan asıl gerçek: Ya Milletvekili seçimi olsaydı..
30 Haziran 2019 - 20:11





Hülya Karabağlı / TürkiyeGündemi Özel Haber



Polimetre’ye göre, İstanbul’da yerel seçimler genel seçim olsaydı Cumhur ittifakının milletvekili sayısı 7 azalırken, Muhalefet bloğu milletvekili sayısını 7 artacaktı. Polimetre, CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 59 kat fark atarak kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin Genel Seçime göre hesaplamasını yaptı.

 








“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Genel Seçim Olsaydı” başlıklı çalışmada ortaya çıkan tabloya göre, Cumhur İttifakının 1. Bölgede; 18 olan milletvekili sayısı 15’ e, 2. Bölgede; 15 olan milletvekili sayısı 13’ e, 3. Bölgede; 18 olan milletvekili sayısı 16’ ya düşüyor. Toplamda 51 olan milletvekili sayısı 7 azalarak 44’e iniyor.






CHP, IYI ve HDP den oluşan muhalefet Bloğunun İstanbul’da milletvekili sayısı, 1. Bölgede; 17’den 20’ ye, 2. Bölgede; 13 olan milletvekili sayısı 15’e, 3. Bölgede; 17 olan milletvekili sayısı 19’a a çıkıyor.






Toplamda 47 olan milletvekili sayısı 7 artarak 54’e çıkıyor. Bu tabloya göre, Cumhur ittifakının milletvekili 7 azalırken, muhalefet bloğu 7 artıyor.



Polimetre, İstanbul’dan çıkan 98 milletvekilinin, siyasi partiler (ittifaklar) arasında, 23-Haziran seçim sonuçları esas alınarak dağıtılsa partilerin (ittifakların) kayıp/kazançlarını gösteren bir çalışmaya imza attı.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum