Çanakkale'de 4,9'luk deprem

Çanakkale’de 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin saat 21:38’de meydana geldiğini ve merkez üssünün Yenice olduğunu paylaştı.

Çanakkale'de 4,9'luk deprem
05 Mart 2024 - 09:33

Çanakkale’de deprem oldu. AFAD’ın verilerine göre, Yenice’de saat 21.38’de yerin 10.44 kilometre derinliğinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi de depremin Yenice’de, 4.9 büyüklüğünde ve yerin 14.2 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu. Deprem, İstanbul ve birçok şehirde hissedildi.

 

Ali Yerlikaya: Olumsuz bir durum yok

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya X hesabından bir açıklama yaptı. Olumsuz bir durumun olmadığını belirten Yerlikaya, “Çanakkale Yenice’de 4.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.  Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum