Çarpıcı iddia: Kılıçdaroğlu, İBB için Sarıgül'ü aday göstermek istiyor

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gerilimin ardından, Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ü düşündüğünü söyledi.

Çarpıcı iddia: Kılıçdaroğlu, İBB için Sarıgül'ü aday göstermek istiyor
08 Haziran 2023 - 15:21 - Güncelleme: 08 Haziran 2023 - 15:47

Son Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları hala tartışılırken, yerel seçimlerle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Candaş Tolga Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı olarak, Ekrem İmamoğlu'nun yerine Türkiye Değişim Partisi ( TDP) Genel Başkanı ve CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ü düşündüğünü iddia etti.

Işık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresi, değişim talebi karşılıksız kalınca Kemal Bey'le ilişkilerini koparan Ekrem İmamoğlu yerine İBB adayı olarak Mustafa Sarıgül'ün ismini öne sürmeye başladı" dedi. Bu iddia, CHP içindeki siyasi dinamikler ve parti içi gerilimlerle ilgili yeni bir tartışma başlatabilir.

Ancak, bu iddianın doğruluğu veya gerçekleşme olasılığı hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Yerel seçimlerde aday gösterilecek isimler, genellikle parti içindeki müzakereler ve karar süreçleri sonucunda belirlenir. Dolayısıyla, zaman içinde bu iddianın doğruluğu veya geçerliliği hakkında daha fazla bilgi edinmek mümkün olabilir.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum