Her yerde zam TL eriyor döviz altın yükseliyor

Çaya, telefona, otomotive, benzine... Bunlar sadece bugün sabah birkaç saat içinde aldığımız zam haberleri! Dövizin dün gördüğü rekor seviyeler iğneden ipliğe her üründe fiyat artışına neden olmaya devam ediyor.

Her yerde zam TL eriyor döviz altın yükseliyor
08 Haziran 2023 - 12:59

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte merak edilen kabine atamaları da gerçekleşti. Ekonominin başına Mehmet Şimşek getirildi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın başına da atama yapılması bekleniyor.

Ekonomide bu gelişmeler yaşanırken piyasalar adeta yangın yerine döndü. Dolar ve euro kuru iki gündür rekor üstüne rekor kırarken zamlar da peş peşe gelmeye başladı.

İlk Haber Benzinden: Benzin, motorin ve LPG’ye bu gece yarısından itibaren büyük zam geliyor

Döviz kurlarında yaşanan sert yükseliş, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıyacak. NTV'de yer alan habere göre, bu geceden itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 2 lira 70 kuruş, motorinde 1 lira 37 kuruş, oto gazda 67 kuruş zamlanacak.

Bu geceki zamla birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 23,99 TL’ye, Ankara’da 24,35 TL’ye, İzmir’de 24,38 TL’ye yükselecek.

Zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 22,11 TL’ye, Ankara’da 22,50 TL’ye, İzmir’de 22,52 TL’ye yükselecek.

Bloomberg HT'den İrfan Donat'ın haberine göre Çaykur, çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yaparken, yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi.

Çay Fiyatına Büyük Zam Geldi!

Çaykur'un en çok tüketilen iki çay markası Tiryaki ve Rize Turist olarak biliniyor.

Ocak 2023'te yayınlanan eski listede 1 kilogramlık Rize Turist çayının tavsiye edilen perakende satış fiyatı 97.81 TL iken bugün şirketlere gönderilen yeni listede aynı çayın fiyatı 141.54 TL olarak belirlendi. Böylece Rize Turist çayı yüzde 44.7 zamlandı.

Apple Türkiye iki gün arayla iPhone'lara yeni zam yaptı...

Apple Türkiye, 3 hafta önce yaptığı zammın ardından önceki gün yeniden zam yapmıştı. En düşük iPhone 14 modeli 37 bin 999 TL olmuş, 14 Pro Max'in 1 TB modeli, 67.999 TL'den satılmaya başlanmıştı.

Apple dün yaşanan kurdaki artışı dikkate alarak iPhone 14 serisi dahil satışa sunduğu yeni ürünlerin fiyatlarını artırdı. Şirket, iki gün önce en düşük iPhone 14'ün fiyatını 38 bin TL'ye yükseltirken bu fiyat son zamla 42 bin 499 TL'yi gördü.

Böylece Apple son bir ay içinde üç kez ürünlerine zam yapmış oldu.

Otomobil Fiyatlarına Büyük Zam Geliyor

Döviz kurundaki hareketlilik, elektronikten otomobile ithal ürün pazarında zam rallisi başlattı. Bazı otomobil firmalarının da cuma akşamı fiyatlarını güncellemesi bekleniyor.

Zamlar Devam Edecek

Elektronik sektörü temsilcileri, kurdaki artışa bağlı olarak ithal teknolojik ürünlerin fiyatlarındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini öngördü.

Son dönemin en gözde yatırım araçlarından biri olan ve üst üste satış rekorları kırılan otomobil piyasası da zamlardan nasibi aldı. Geçen hafta fiyatlarını güncelleyen sektörde kurdaki hareketlilikle dün yeni bir zam dalgası daha meydana geldi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum