Fenerbahçe 90+2'de Batshuayi ile kazandı

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe, 90+2'de Michy Batshuayi'nin attığı golle Dinamo Kiev'i 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe 90+2'de Batshuayi ile kazandı
09 Eylül 2022 - 09:44

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında temsilcimiz Fenerbahçe sahasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını konuk etti. Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmayı sarı-lacivertli ekip 2-1 kazandı.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 35. dakikada Gustavo Henrique ile 90+2. dakikada Batshuayi kaydetti. Dinamo Kiev'in golü de 64. dakikada Tsygankov'dan geldi

ekran-resmi-2022-09-08-22-02-45.png

Bu sonucun ardından Fenerbahçe grupta puanını 3'e yükseltirken Dinamo Kiev, sıfır puanda kaldı.

Fenerbahçe gruptaki ikinci maçında deplasmanda Fransa'nın Rennes takımına konuk olacak. Dinamo Kiev ise AEK Larnaca takımını ağırlayacak.

ekran-resmi-2022-09-08-22-02-50.png

Tribünde anlamlı koreografi

Fenerbahçeli taraftarlar, UEFA Avrupa Ligi B Grubu’nda oynanan Dinamo Kiev maçı öncesinde bir koreografi gerçekleştirdi. Kale arkası tribününde yer alan sarı-lacivertli taraftarlar, Mustafa Kemal Atatürk ve Fenerbahçe armasının yer aldığı koreografi sergilerken pankartta ise ‘Peace At Home Peace In The World / Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ yazısı yer aldı.

ekran-resmi-2022-09-08-22-02-39.png

FENERBAHÇE-DİNAMO KİEV

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Altay, Ferdi, Gustavo Henrique, Szalai, Luan Peres, Rossi, Arao, Crespo, Alioski, Joao Pedro, King.

DİNAMO KİEV: Buschan, Kedziora, Burda, Syrota, Dubinchak, Tsygankov, Sydorchuk, Shaparenko, Kabaiev, Buyalskiy, Garmash.

HAKEM: Tamas Bognar
STAT: Ülker
SAAT: 19.45
YAYIN: EXXEN

UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibini konuk eden Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus, Süper Lig'de son oynadıkları Kayserispor maçının ilk 11'ine göre kadrosunda tek değişiklik yaptı.

Deneyimli teknik adam, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakada Kayserispor maçında ilk 11'de görevlendirdiği İrfan Can Kahveci'yi kulübeye çekerken, bu oyuncunun yerine Diego Rossi'yi sahaya sürdü.

Ukrayna temsilcisi karşısında kalede Altay Bayındır'a şans veren 68 yaşındaki çalıştırıcı, 3'lü savunmada Gustavo Henrique, Attila Szalai ve Luan Peres'i görevlendirdi. Kanatlarda Ferdi Kadıoğlu ile Ezgjan Alioski görev alırken, orta ikilide Willian Arao ve Miguel Crespo oynadı. Portekizli teknik adam, hücumdaki üçlüsünü ise Diego Rossi, Joshua King ve Joao Pedro'dan oluşturdu.

Sarı-lacivertlilerde İrfan Can Eğribayat, Serdar Aziz, Mert Hakan Yandaş, Arda Güler, Enner Valencia, İrfan Can Kahveci, Lincoln Henrique, Bright Osayi-Samuel, Michy Batshuayi, Miha Zajc, İsmail Yüksek ve Emre Mor ise yedek soyundu.

Batshuayi ilk kez

Fenerbahçe'nin yeni transferi Michy Batshuayi, ilk kez kadroda yer aldı.

Transfer döneminin sonunda sarı-lacivertli renklere katılan Batshuayi, Avrupa listesine yetiştirilmişti.

28 yaşındaki Belçikalı oyuncu, müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

Serdar Aziz döndü

Fenerbahçe'nin tecrübeli stoperi Serdar Aziz, Dinamo Kiev maçıyla sahalara döndü.

Sezon başında Dinamo Kiev ile oynanan ilk karşılaşmada sakatlanan Serdar, 51 gün sonra yine Ukrayna temsilcisi karşısında takımına dahil oldu.

Serdar, müsabakaya yedek kulübesinde başladı.

Joao Pedro, Avrupa'da ilk kez

Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Joao Pedro, Avrupa'da ilk kez sarı-lacivertli formayı giydi.

Transferinin ardından yaşadığı sakatlık sebebiyle uzun süre takımdan ayrı kalan tecrübeli oyuncu, ligde ise Konyaspor ve Kayserispor'a karşı forma giymişti.

6 isim yok

Fenerbahçe'nin UEFA listesinde 6 isim yer almıyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Nazım Sangare'nin yanı sıra, Mauricio Lemos, Filip Novak, Bruma, Serdar Dursun ve Burak Kapacak, UEFA listesine dahil edilmedi.

Son Kiev maçı kadrosunda 5 değişiklik

Fenerbahçe, bu sezon başında Dinamo Kiev ile UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde yaptığı maça göre 5 farklı isimle sahaya çıktı.

Sarı-lacivertliler, 27 Temmuz'da oynanan ve uzatmalarda 2-1 kaybederek elendikleri karşılaşmanın ilk 11'inden Marcel Tisserand ile yollarını ayırırken, Bright Osayi-Samuel, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Enner Valencia yedek soyundu.

Söz konusu karşılaşmada sarı-lacivertlilerin kadrosunda bulunmayan Luan Peres, Gustavo Henrique, Ezgjan Alioski ve Joao Pedro ile o maça yedek başlayan Miguel Crespo ise başlangıç 11'inde yer aldı.

Kadıköy kapalı gişe

Fenerbahçe'nin Dinamo Kiev ile oynadığı karşılaşmada tribünlerin tamamı doldu.

Sarı-lacivertli taraftarlar, kendileri için ayrılan bölümlerin tamamını doldururken, maç öncesi takımlarına tezahüratlarla destek verdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum