İşte Türkiye'nin en popüler oyuncuları

IMDb ‘Starmetre Türkiye’ verileri belli oldu. Bu listeye göre Türkiye'nin en popüler oyuncuları da sıralandı.

İşte Türkiye'nin en popüler oyuncuları
09 Eylül 2022 - 09:47

Film, dizi ve televizyon programları hakkında bilgiler içeren çevrimiçi veri tabanı IMDb tarafından düzenli olarak yayınlanan ‘Starmetre Türkiye’ verileri belli oldu. Bu verilere göre Türkiye'nin en popüler 10 oyuncusunu da sıralandı. Sıralamalar, IMDb’deki ünlünün sayfasını ziyaret eden kişilerin sıklığı ve sayısı dahil olmak üzere çeşitli istatistiksel göstergelere dayanıyor.

Bu listeye göre Türkiye’nin en popüler 10 yıldızı şöyle sıralanıyor:

Devrim Özkan

‘Vatanım Sensin’, ‘Vuslat’, ‘Ramo’ ve ‘Gelsin Hayat Bildiği Gibi’ dizilerinde oynayan 24 yaşındaki Devrim Özkan sıralamanın en tepesine yerleşen isim.

devrim.jpg

Tuba Büyüküstün

Ekranın sevilen yüzü son olarak Netflix’te yayınlanan Zeytin Ağacı dizisiyle adından söz ettiren Tuba Büyüküstün listede ikinci sırada.

tuba-buyukustun.jpg

Hande Erçel

‘Sen Çal Kapımı’ dizisinin yıldızı Hande Erçel listenin üçüncü sırasında yer aldı.

hande-ercel.jpg

Kıvanç Tatlıtuğ

‘Aşkı Memnu’, ‘Kuzey Güney’, ‘Kelebeğin Rüyası’, ‘Aşıklar Bayramı’ gibi çok sayıda projede yer alan oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ listenin dördüncü sırasına yerleşti.

kivanc-tatlitug-001.jpg

Can Yaman

Rol aldığı dizileri yurt dışında da gösterilen ve büyük bir hayran kitlesi olan Can Yaman listenin beşinci sırasında yer alıyor.

can-yaman.jpg

Tchéky Karyo

‘Baruh Djaki (Zeki) Karyo’ adıyla İstanbul’da doğan ve doğum yeri sebebiyle Türkiye listesine giren Fransız oyuncu, müzisyen ve belgeselci Tchéky Karyo listenin altıncı sırasında.

55.jpg

Kerem Bürsin

‘Sen Çal Kapımı’ dizisinde Hande Erçel’le partner olan Kerem Bürsin listenin yedinci sırasında yer alıyor.

krem.jpg

Demet Özdemir

‘Erkenci Kuş’, ‘Aşk Taktikleri’, ‘Doğduğun Ev Kaderindir’ gibi dizilerin yıldızı Demet Özdemir listenin sekizinci sırasında.

demet-ozdemir.jpg

Ennis Esmer

Ankara doğumlu Türk asıllı Kanadalı aktör ve komedyen. 2003 yılında The Toronto Show adlı kısa süren bir dizide rol aldı ardından televizyon ve sinemaya projeler üretti. Esmer listenin dokuzuncu sırasında yer alıyor.

ennis-es.jpg

Dilan Çiçek Deniz

‘Çukur’, ‘Alev Alev’ gibi dizilerle adından söz ettiren Dilan Çiçek Deniz listenin onuncu sırasında.

YORUMLAR

  • 0 Yorum