Haydar Dümen: Cinsellik ömür boyu sürer

Cinsellik hayatın her döneminde önemli. Gençlikte, orta yaşlarda dolu dizgin yaşanıyor ama ilerleyen yaşlar cinselliğin bittiği anlamına gelmiyor.

Haydar Dümen: Cinsellik ömür boyu sürer
09 Ekim 2020 - 09:14 - Güncelleme: 09 Ekim 2020 - 21:04
Kendinize iyi bakar, sevginizi yaşatırsanız ilişkiniz ömür boyu sizi yalnız bırakmaz. Ama hızlı koşarsanız çabuk yorulursunuz.

Çok ilişki yaşadığı için mi?



Kız arkadaşımın vajinasının dudakları dışa doğru sarkık. Bu kalıtsal mı yoksa daha önce çok ilişki yaşadığı için mi? Bana hayatında tek kişinin olduğunu söyledi. Pek inanmıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, sandığın gibi ilişkiyle cinsel organ deforme olsaydı evli kadınların hali harap olurdu. Ama cinsel organ (vulva) olduğu gibi kalır. Varsayalım ki bir arkadaşı değil, 10 arkadaşı vardı. Bu neyi değiştirir? Hiçbirini söylemezse, bilmezsin. Bence aşk ve sevgide bu tür araştırmalar, kuşkular insanları paranoyaya sürükler, ruh sağlığınızı bozar. Arkadaşlık et bakalım, zaman geçsin. Bu dere akıntısı sizi nereye götürür, bilemeyiz.

Evliliği etkiler mi?



22 yaşındayım. Bugüne kadar ne bir kız arkadaşım oldu ne de cinsel ilişkiye girdim. Sizce bu durum evliliğimi etkiler mi?

CEVAP

Değerli okurum, hadi git yap dene desem, ne yapacaksın? Genelev koşulları iyi değil. Dışarısı tehlikeli. Kendini evliliğe sakla desem hep verdiğim bir örnek var. Hiç çatal, bıçak kullanmamışsanız yemekte önünüze çatal, bıçak konulduğunda mutlaka o yemeği üzerinize dökersiniz.

Bilgiyle tecrübe yan yana geldiğinde insan yetenekleri konuşur, harikalar yaratır. Tek bilgi ya da tek tecrübe yarım kalmış bir düş gibidir. Aklına, doğa dengelerine ve biraz da duygularına bakarak hareket et. Ama akıl dümende kalsın.

İlişkimiz devam eder mi?



Eşimle yaklaşık 1.5 yıldır ilişkiye girmiyoruz. İhtiyacımı mastürbasyonla gideriyorum ve erken boşalıyorum. Eşimle de tartışmalarımız sıklaştı. Bu ilişki devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu ilişkinin devam etmesi zor. Bunun devamını belirleyen sen ve eşin olacak. Kuşkusuz onun da bu evlilikten beklentileri var. Ama sen mastürbasyona alışmışsın. Bunu kolay kolay bırakacağını sanmıyorum. Bu gibi durumlarda kadınlar komplekse kapılıyor.

İlişkilerde güven sarsılınca, yaşam büyük bir deprem geçirmiş oluyor. Senin erken boşalman tedavi olur ama sen şu soruyu kendine sor: “Ben ömür boyu bu kadınla yaşayabilir miyim?” Evet de desen hayır da desen mastürbasyonu bırak. Eğer hayır dersen kadının da önünü fazla kapatma. Ona da yazık olur.

Hemen boşalıyorum



Beş yıllık evliliğim vardı. Ayrılalı 1 yıl oldu. Ereksiyon olduktan hemen sonra boşalıyorum. Üroloğa gittim, tahliller yaptırdım, bir şey çıkmadı. 32 yaşındayım. Sorunum sürüyor. İkinci evliliğimde de aynısı olur diye çekiniyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmadan söz ediyorsun. İkinci evliliğinde de devam eder. Ama bunun için evlilikten vazgeçilmediği gibi, erken boşalma da tedavi edilebilir bir sorundur. Her iki yönde de kafana takma. Normal, olması gereken yolda yürü. Bu yolda yürürken önüne çıkacak engelleri de düzeltmeyi biz uzmanlara bırak.

Ürküyorum



25 yaşındayım. Daha önce ilişki yaşamama rağmen, 20 yaşındaki bir kızın filmini izledim. Onu kendi kız arkadaşımın yerine koydum ve soğudum. Kız arkadaşımın ilk birlikte olduğu erkek benim. Her şeyden nefret ettim. Sevdiğim kişiye bunu yapmak beni ürküttü. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, acele etme. Seyrettiğin olumsuz görüntüler beyninde soğusun. Malzeme kadar malzemeyi kullananlar önemlidir. Yorma kafanı bunlara. İçinizden geldiği gibi davranın. Ama insan o riske giriyor. O riskin sınırlarını da aşacak olan sensin. Ona değil, kendine dur demeyi öğrenmelisin ki gözü kara gitmemen ve ezip geçmemek için. Kızı da hep aklında tut.

Kasılıyor, titriyor



26 yaşındayım. Kız arkadaşım 20 yaşında. Evlenmeyi düşünüyoruz. Birkaç aydır sorun yaşıyoruz. Sevgilim ilişki öncesi titreme, gerilme, kasılma yaşıyor. Sevgilim kendini suçlu hissediyor. Ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kızımızın acıları yoksa, o titremeler zamanla geçer. Evliliğinizin iyi ve mutlu olacağı sezgileri içindeyim. Yanılma payım yüzde 5’i geçmez. Hiçbir şeyi takmayın kafanıza. Sevginizin üstüne gölge düşürmeyin. Birbirinizi sorgulamayın, o kendi akışkanlığında gitsin. Bir engel çıkarsa sizi denize ulaştıracak yolları açarız.

Sevgilim gebe mi?



18 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik. Kızlığı bozuldu ve içine boşaldım. Acaba hamile kalma olasılığı var mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, bazen böyle olabilir ufacık bir hata büyük bedellerle ödenir. Hep birlikte diyelim ki, kız gebe kalmamış olsun. Zorla evlendirilirsen, hem kız hem de sen hayat boyu altından kalkamayacağınız bir yıkımın sıkıntılarını yaşarsınız. Ve çocuklar da bundan payını alır. Bakalım, bekleyelim, görelim. Doğa gizemli eliyle size yardım eder de kız gebe kalmayabilir.

Eşim çok ilgisiz



60 yaşında kadınım. Eşim ise 71 yaşında. Ben yaşıma göre çok istekli bir kadınım. Cinsel hayatımız yok ve eşimin umrunda değil. Kendimi tatmin ediyorum. Bu kadar istekli olmam normal mi? Depresyondayım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, 60 yaş erkekte de, kadında da cinselliğin bittiği anlamına gelmez. Cinsellik, sağlam, albenisi yüksek bir araba gibidir. İyi kullanırsan, sağlığa dikkat etmek koşuluyla, ölünceye kadar sürer. Hor kullanırsanız bir yıpranma süreci yaşayabilir. Burada iki durum var.


  1. Motorun kendisi bozuktur.

  2. Motor sağlamdır ama aküden bujilere cereyan gelmiyordu. (Beyin akü, buji de aşağıda. ) Her ikisinin de tedavisi elbette var. Seni kutluyorum. Yaşam enerjini koruyarak ve ondan güç alarak ayakta, canlı, pırıl pırıl olduğunu sanıyorum. Bildiğin yolda yürü. Gelelim erkeğine; erkeklerdeki ereksiyon sorunu, çoğu zaman isteğe bağlı değildir. İstek olur ama ereksiyon olmayabilir. En iyisi bir üroloğa gidin, çözümü size sunacaktır.



BÖYLE SORU YOK: Evlenince bu tempo düşer mi?



Partnerim 48, ben 59 yaşındayım. Ciddi bir beraberliğimiz var, cinsel anlamda mutluyuz. 3 günde 30 kez ilişkiye girdik, doymuyoruz. Sizce bu tempo evlenince devam eder mi yoksa performans düşer mi?

CEVAP

Değerli okurlarım, kutluyorum, bu yaşta ilişkiler tabii ki ciddi olacak. Tekrarlamaya, yinelemeye ne gerek var? Guinness Rekorlar Kitabı’ndaki kişi sen miydin? Üç günde 30 mu? İşte şimdi ayvayı yedin! Sakalı benim elime verdin, nasıl kurtulacaksın bakalım?

Okurum, sen bunadın. Çünkü sayıları karıştırdın. Akşamları yağlı yemekleri fazla atıştırdın. Beyninin düzenini şaşırttın. Bir de “Evlenince bu iş devam eder mi?” diyorsun. Ne yani siz bekar mıydınız? Bir dakika, kapı çaldı, biri geldi. Hadi kapat, ben seni sonra ararım.

GÜNÜN SORULARI



Aklı cinsellikte



21 yaşındayım. Ne zaman kız arkadaşımla buluşsak hep cinsellikten bahsediyor. Çok sıkıldım. Sorun hangimizde?

CEVAP

Okurum, neden bahsedecekti, ne bekliyordun? Havaya baktı, dumanlı. Günlük haberler bunalımlı. Ciddi konularda herkes birbirinin başını yiyor. Tek ortak nokta; cinsellik. Mübarek ne bitmez tükenmek bir börekmiş ki yıllardır yene yene bitmiyor. İşte bu nedenle muhabbet sofrasına cinsellik tabağını koyuyor, içini çeşit çeşit lezzetli yiyeceklerle donatıyor. Bu fazlalık senin mideni bulandırmış olabilir. Şimdi laf kalabalığı, ağzınızda geveleyin. Bu konuda fazla derinlere inmeyin.

Beni öpmüyor



25 yaşında kızım. 6 aydır bir erkek arkadaşım var. Ben ilişki hayali kuruyorum ama o beni öpmekten bile çekiniyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Bilmem kızım, bu senin hayatı yorumlana ve arkadaşlığına bağlı. Arkadaşlığını aşk ve seks için amaçlamışsan, kayaya toslamışsın. Hemen anasına postalayıver. Eğer evlenmeyi düşünüyorsan ondan bir baş yapıt yaratacaksın. Cinsellik konusunda beklediklerinin yüzde 90’ınını bulamayacaksın. Sakin, evde ciddi ve durağan bir kocaya “Razıyım” dersen evleneceksin. Daha fazlasını söyletme bana.

Kaynak POSTA

YORUMLAR

  • 0 Yorum