Türk Yatırımcılar Hangi Kripto Paralara Yatırım Yapıyor?

Türk Yatırımcıları Hangi Kripto Paralara İlgi Gösteriyor?

Türk Yatırımcılar Hangi Kripto Paralara Yatırım Yapıyor?
27 Nisan 2023 - 14:39

Kripto para ekosistemini yakından takip edenler Türkiye’de kripto para birimlerine karşı her geçen gün artan bir ilgi olduğunu biliyor. Bu noktada ise vatandaşlarımızın hangi kripto para birimlerine yatırım yaptıkları ya da yatırım yapmayı düşündükleri bir merak konusu haline geliyor.

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Türk kripto para ekosistemi ve Türk kripto para yatırımcılarının ilgi gösterdiği kripto para birimlerini ele aldığı bir yazı hazırladı.


CoinTürk adlı kripto para, blockchain, Web3, NFT ve Bitcoin haber sitesinde de belirtildiği gibi Türkiye merkezli kripto para borsalarında günlük hacim 10 milyar TL’ye ulaşıyor. Buna ek olarak Borsa İstanbul’un günlük hacminin 14 Nisan tarihinde 64,3 milyar olduğu görülüyor ve dolayısıyla kripto para yatırımları küçümsenecek boyutta değil. Peki, Türk yatırımcı hangi kripto para birimlerini takip ediyor?

Elde edilen bilgilere göre Türklerin ilgi gösterdiği ilk kripto para birimi bir stablecoin olan Tether (USDT). USDT fiyatı 14 Nisan’da 20 TL’yi geçti. 972 Milyon TL hacme ulaşan USDT son 30 günde TL karşısında %2,61 değer kazandı.

Bunun yanında Türk yatırımcılar, Bitcoin (BTC), Arbitrum (ARB), USD Coin (USDC), Fetch.ai (FET), Ethereum (ETH), Loopring (LRC), Ripple (XRP), Dogecoin (DOGE) ve RenderToken’e (RNDR) de ilgi gösteriyor gibi görünüyor.

Bu Kripto Paralar Neden İlgi Çekiyor?

Öncelikle USDT’nin ilgi çekmesi fiyatında yaşanan artış ve dolar temelli olmasından kaynaklanıyor. Buna ek olarak Arbitrum (ARB), geçtiğimiz günlerde yaptığı airdrop ile dikkatleri çekti ve bu durum Türk yatırımcının da ilgisini çekmiş gibi görünüyor.

Öte yandan Ripple’ın SEC ile olan dava sürecinde sona yaklaşıldığının düşünülmesi ve dava sonunda XRP fiyatında arıtş beklentisi altcoin’e olan talebi artırmış olabilir. Ayrıca geçtiğimiz günleredeTesla CEO’su ElonMusk, Twitter’ın logosunu Dogecoin logosu ile değiştirdi ve bu da DOGE’ye olan talebi artırmış olabilir.

Bunların yanında Ethereum (ETH) Shapella güncellemesinin doğru bir şekilde tamamlanmış olması ve bunun sornasında fiyatın yükselmesi de Türklerin dikkatini çekmiş gibi görünüyor.
Ancak tüm bunların yanında yatırımlar, kripto para ekosisteminde her an her şeyin olabileceğinin farkında olmalı ve yatırım yaparken mutlaka temkinli davranmalı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum